Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Na prodej je Škoda Felicia Pickup s šestiválcem. Pod kapotou ukrývá motor VR6

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Od novodobé Škody Felicia byly odvozeny také užitkové verze. A jeden zajímavý pick-up je aktuálně na prodej...

Nabízená Škoda Felicia Pickup zaujme už na první pohled křiklavou zelenou metalízou, poměrně velkými koly a čtyřmi koncovkami výfuku. Za zmínku stojí také přední maska odpovídající standardní Felicii po faceliftu, který automobilka představila v únoru roku 1998.

Video se připravuje ...

Pick-up podle výrobce pochází z roku 1997 a tovární linku opustil s atmosféricky plněným vznětovým motorem o objemu 1,9 litru a výkonu 47 kW. Na korbě původně byla laminátová nástavba.

Nejpozoruhodnější změna oproti sériové podobě se však ukrývá pod kapotou. Diesel šel totiž ven a na jeho místo se nastěhoval zážehový šestiválec. A ne ledajaký. Úpravce zvolil jednotku VR6 zajímavé a neobvyklé konstrukce, kterou Volkswagen představil v roce 1991. Protože výrobce chtěl tento motor nabídnout také v kompaktních modelech, zvolil neobvyklé a "prostorově úsporné" uspořádání s velmi úzkým rozevřením řad válců 15 stupňů. Válce tak byly v bloku uspořádány "cik-cak". 

Motor VR6 se nejprve dostal pod kapoty modelů Passat a Corrado, brzy následovaly také typy Golf a Vento. Postupně se zajímavý šestiválec dočkal různých verzí a poháněl nejen vozy VW, ale také Audi, Seat, Porsche a dokonce i Škodu Superb nebo první generaci Fordu Galaxy. V současnosti motor VR6 najdeme ve Volkswagenech Atlas/Teramont a Talagon, využívá jej také Audi Q6.

Prodejce škodováckého pick-upu bohužel neuvádí, z jakého auta pochází jednotka použitá v této přestavbě, takže nemůžeme nabídnout ani jeho parametry. V inzerátu se alespoň dočteme o údajné renovaci celého vozu, lepších brzdách a omlazeném interiéru s koženým čalouněním. Dostupné fotografie naznačující stav vozu napovídají, že k úpravě došlo už před nějakou dobou.

Felicia Pickup s motorem VR6 je na prodej za 8.999 britských liber, což je v přepočtu asi 240 tisíc korun. Auto je tedy k mání ve Velké Británii, a má tak pravostranné řízení.

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme