Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Unikly snímky nového Mercedesu AMG GTR Black Series, vypadá skvostně!

Ondřej Mára
Diskuze (11)

Na internetu se objevily první uniklé snímky očekávaného sportovního vozu Mercedes-AMG GTR Black Series, který vypadá naprosto skvostně a slibuje úžasné zážitky za volantem!

Snímky se objevily například na instagramovém profilu Race356, který ovšem z pochopitelných důvodů neuvádí jejich autora. Důležitější než původ je ovšem obsah snímků, které ukazují exteriér nového AMG GTR Black Series v plné parádě.

Změny oproti standardnímu AMG GTR přitom netřeba dlouho hledat. Již při prvním pohledu na příď zaujme zvětšená maska chladiče Panamericana, pod kterou je umístěn zvětšený karbonový splitter. Úprav se dočkala i kapota, která kromě černých bojovných barev dostala i dvojici nových výdechů pro lepší chlazení.

Při pohledu z boku si můžeme všimnout například nových prahů nebo litých kol lakovaných matně černou barvou. Nejvýraznější změny se však odehrály v zadní části vozu. Největší pozornost pochopitelně přitahuje obří křídlo, které by mělo vozu pomoci s přítlakem. Úprav se ale dočkal i nárazník a výfukový systém, který je zakončen zdvojenými kulatými koncovkami po obou stranách.

Karoserii zdobí celá řada černých doplňků a černě lakovaných komponent, což je pro vozy z Black Series celkem běžné. Nabízí se ovšem otázka, jaké barvy budou k dispozici. Kromě stříbrné na fotkách se ovšem dají očekávat především tmavší odstíny.

O technických parametrech vozu toho stále mnoho nevíme a jedinou jistotu budeme mít až ve chvíli, kdy nový stroj odhalí sama automobilka. Podle informací webu CarBuzz by ovšem pod kapotou měla zůstat dvakrát přeplňovaná čtyřlitrová V8, jakou jsou osazeny i standardní modely.

Oproti nim by ovšem novinka měla nabídnout až o 143 koní (na kolech) vyšší výkon. Celkem bychom se tak měli dočkat výkonu okolo 720 koní na kolech a točivého momentu okolo 850 N.m. Z 0 na 100 km/h by tak AMG GTR Black Series mělo akcelerovat v čase okolo 3,3 sekund a maximální rychlost by mohla dosahovat až 320 km/h.

Kolegové z CarBuzz navíc přišli s informací, že nové AMG GTR Black Series zvládlo kolo na Nürburgringu v čase 6 minut a 58 sekund.Na rekord mezi produkčními vozy by to sice nestačilo, rozhodně by to ale znamenalo slušný rozdíl oproti standardnímu AMG GTR, kterému to trvalo 7:10,92.

Video se připravuje ...

Ondřej Mára
Diskuze (11)

Doporučujeme

11. 7. 2020 11:42
Re: Není
https://www.youtube.com/watch?…

Samozřejmě, bez té rozkoplé tlamy a trefně pojmenovaných Mansory doplňků ;-) :-!
Avatar - speedfred
11. 7. 2020 08:41
Není
to náhodou nejaký únik foto z Mansory dielne?
GTR dokáže vypadať fajn, ale bez tých ozdôb a jednu v zelenej by som bral.
11. 7. 2020 04:49
Re: Je to pecka
Když jsi tedy takový expert tak mi vysvětli, proč podobně koncipovaná auta konkurence nevypadají s funkční aerodynamikou jako Transformers pro děti?

https://www.porsche.com/…2-rs-highlights/?…
https://www.auto.cz/…historii-ferrari?…
https://www.e15.cz/…vni-aerodynamika?…

Je zajímavé, že vysokovýkonné verze jiných aut i přes funkční, propracovanou aerodynamiku umí vypadat krásně. Kvality vozu AMG to nesnižuje, jen nepochopitelně degraduje.
Avatar - white label
10. 7. 2020 21:30
Re: Je to pecka
Jestli se ti to líbí, O.K., ale takhle ta GT2 (RS) fakt nevypadá:
https://img2.auto.cz/…ull/6437070_.jpg
https://img2.auto.cz/…ull/6437069_.jpg
Avatar - Alf1k
10. 7. 2020 20:59
Re: Je to pecka
Že se mi nelíbí aero balíček neznamená, že tím automaticky neuznávám funkci, takže kecy o odbornících si prosím strč za kloubouk. Výkřikům do tmy o 911 se taky usmívám, ale možná trošku respektu k ostatním diskutujícím a jinejm názorům by neuškodilo ;-) Hezkej víkend!