Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-AMG GT 4dveřové kupé může posílit na 800 koní. A nestojí to moc

Stanislav Kolman
Diskuze (8)

Německá společnost G-Power představuje tři tuningové sady čtyřdveřového kupé pro všechny, kterým by snad standardních 639 koní přišlo málo.

Na Mercedes-AMG GT 4dveřové kupé vzpomínáme v redakci s láskou. Ještě teď mám v živé paměti jízdní dojmy z okruhu v texaském Austinu, kde jsme novinku mohli vyzkoušet, než se sem o pár dní později přestěhoval kolotoč formule 1. To byla jízda!

Připomeňme, že nejostřejší verzi tohoto modelu, tedy AMG GT 63 S 4Matic+, pohání dvakrát přeplňovaný čtyřlitrový osmiválec o síle 470 kW (639 k) a točivém momentu 900 newtonmetrů v pásmu od 2500 do 4500 otáček. Stovka za 3,2 sekundy a maximálka 315 km/h hovoří za vše. K tomu devítistupňová samočinná převodka naladěná pro sportovní jízdu a čtyřkolka, z níž lze několika jednoduchými kroky udělat čistokrevnou zadokolku.

Video se připravuje ...

Komu by to přišlo přehnané, ten může sáhnout po nějaké střízlivější verzi se šestiválcem. Tohle auto nemůže být snad pro nikoho nedostačující, řeknete si. Ale opak je pravdou. Německá tuningová firma G-Power, která má s úpravou svižných aut pětatřicet let zkušeností, totiž představuje ještě brutálnější verzi čtyřdveřáku.

Prostou úpravou softwaru totiž vyšponuje schopnosti osmiválce na 597 kW (800 k) a rovných 1000 newtonmetrů točivého momentu. Další podrobnosti úpravce nesděluje, ale hádáme, že stovka za méně než tři sekundy tu nebude žádný problém. A cena? Úpravce žádá 3600 euro, což je v přepočtu nějakých 95 tisíc korun. Jasně, pro běžné smrtelníky hodně peněz, ale pro někoho, kdo kupuje vůz se základní cenovkou 4,4 milionu? Žádný problém.

Kromě přeladěného softwaru vám G-Power nabídne i jiná turbodmychadla či přepracovaný výfukový systém. To už se pak cena úprav katapultuje na docela jinou úroveň. Pokud by měl majitel ze stáda osmi stovek koní přeci jen respekt, může sáhnout po lidovějších balíčcích, které nabízejí 700, respektive 750 koní.

Stanislav Kolman
Diskuze (8)

Doporučujeme

Avatar - speedfred
19. 6. 2020 17:23
Re: Nestojí to moc
Tak ono už aj séria je celkom zlo. :-!
Avatar - speedfred
19. 6. 2020 15:49
Re: Nestojí to moc
ach jáááj tebe to nedá si nekopnúť. 😂
za mňa je toto jeden z tých škaredých súčasných MB.