Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

V Břeclavi zmizel vzácný Lincoln. Našel se za několik hodin díky sociálním sítím

Jan Zajíc
Diskuze (3)

K sociálním sítím můžeme mít řadu výhrad, někdy ale dokážou být užitečné. Například tehdy, když se díky nim najde odcizený automobil.

Jeden čerstvý příklad máme dokonce z České republiky. V noci z pondělí na úterý se v Břeclavi z ulice před domem ztratil Lincoln Town Car, americký luxusní sedan který je u nás poměrně vzácný. V tuzemsku je podle policie evidováno je pár kusů.

Hodnota ukradeného vozu, který sice pochází z přelomu tisíciletí, ale je ve výborném stavu, převyšuje částku 300 tisíc korun. Pro jeho majitele jde ovšem samozřejmě především o srdcovou záležitost.

Uživatel, mimochodem poměrně známá osobnost mezi nadšenci do amerických aut, proto na Facebooku zveřejnil příspěvek, v němž požádal o pomoc při pátrání. A jak se ukázalo, byl to skvělý tah.

Prosba se totiž rychle rozšířila mezi řadu lidí, mezi nimiž byli také tři nadšenci, kteří Lincoln viděli, poznali a nahlásili. Už ve středu 8. června ve dvě hodiny ráno tak majitel na sociální síti mohl oznámit, že se auto podařilo vypátrat.

Podle policistů sedan stál jen necelý kilometr vzdušnou čarou od místa, kde byl původně zaparkován a odkud byl odcizen. Auto bylo nepoškozené, jen tachometr ukazoval o zhruba 50 kilometrů více a v nádrži chybělo odpovídající množství paliva.

Video se připravuje ...

Zajímavá je poznámka, že Lincoln byl nalezen s klíčky uvnitř. Tento luxusní sedan je totiž, podobně jako některé další modely koncernu Ford, vybaven kódovým zámkem. Do auta se tak řidič například dostane po zadání pětimístného kódu, klíč nepotřebuje. Proto ho majitel občas nechá v přihrádce.

Tajemstvím zůstává, jak se do vozu dostal zloděj. A neví to ani majitel, podle něhož to nejspíše nemohlo být násilím.

Jan Zajíc
Diskuze (3)

Doporučujeme

Avatar - caliban
10. 6. 2022 12:36
....
Slovo:
vzácný

Synonyma:
• drahý
• drahocenný
• cenný

Ani jedno z toho ta kraksna není.
Avatar - xxc
9. 6. 2022 19:21
Re: kup
kod bol 00000
Avatar - lordlord
9. 6. 2022 18:41
kup
1 km od místa parkování, asi místní, co znal kombinaci k zámku