Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

V Česku se prodává zachovalé staré Clio. Po 23 letech stojí 99 tisíc Kč

Lukáš Volšický
Diskuze (2)

Renault Clio s nájezdem pouhých 14.000 kilometrů po 23 let od vyrobení se v Česku prodává za necelých 100 tisíc korun. Je to hodně, nebo málo peněz za to, co dostanete?

Kolik jste ochotní zaplatit za více než dvacetiletou ojetinu, pokud je v opravdu zachovalé originální kondici? Už pravidelně vám ukazujeme zajímavé ojetiny z tuzemských inzercí a našli jsme další, která je dokonalou příležitostí pro všechny, co si často říkají: „To bych vážně chtěl, kdyby to ještě bylo nové.“ A pouze „jako nové“ by vám nestačilo? Našli jsme malého francouze, co nepochybně stojí za zvážení.

Na českém inzertním serveru Ráj veteránů se objevil až neuvěřitelně zachovalý Renault Clio ze začátku nového milénia. Francouzský konkurent tehdejší jedničkové Škody Fabia se v inzerátech prezentuje v nevyšisovaném sytě červeném laku. A když nahlédnete do interiéru, najdete jeden z hlavních symbolů tehdejšího automobilového designu – kreativní látkové čalounění s modro/červeným vzorem, doplněné modrou palubní deskou.

Červený Renault Clio opustil výrobní linku v roce 2000, přibližně dva roky po zahájení výroby modelu, a do dnešních dnů najel pouhých 14 tisíc kilometrů. Zveřejněná fotogalerie současně ukazuje, že zachovalý kousek snad nikdy neviděl zimu – podvozek je čistý a bez koroze. A pokud jde o techniku, je vybaven atmosférickou čtyřválcovou dvanáctistovkou o 44 kW (60 koních) a 93 newtonmetrech.

Video se připravuje ...

V minulosti bylo Clio v rukách jediného majitele, který si jej hýčkal jako v bavlnce. To je ostatně vidět v docela velké fotogalerii ukazující celkový stav vozu. V době, kdy druhý Renault Clio přijel na evropský trh, prodával se se základní cenou nižší než 200 tisíc korun. A kolik stojí námi nalezený exemplář?

V Česku nabízený Renault Clio ve věku 23 let se aktuálně prodává za atraktivních 99 tisíc korun. Přijde vám to jako spousta peněz, nebo naopak málo? Napište nám váš názor do diskuze.

Lukáš Volšický
Diskuze (2)

Doporučujeme

12. 10. 2023 13:33
Automat
Já stále Clio II z roku 1999 mám a je skvělé. Je to 1,6 16V 74kW s automatickou převodovkou. Je malé, ale prostorné, pohodlné i rychlé a silné. Je používáno denně, prostě nenahraditelné :-) Kdyby nabízené bylo s automatem, tak neváhám (hlavně kvůli tomu nájezdu) ;-)
Avatar - Ozzman
10. 10. 2023 06:39
Soušl edišn
Měli jsme hooodne podobné, motor stejny, barva jen vyšisovanější, vybavenější bez švihadel a třídveřové.

Vynikající malé auto ve všech ohledech - jízdní vlastnosti a pohodlnný podvozek včetně obrovských sedaček, neskutečný výhled z auta (v kontextu dnešních aut je to neuvěřitelné při přímém přesednutí), spolehlivé, nereznoucí, slabé ? ano, ale město a okolí naprosto dostatečné, auto váží asi 900 kilo i s řidičem, pokud si to dobře pamatuji..... za 99 litru ? :D No to fakt ne :D To naše stálo 13.....Leda s 2.0 16v, ale ty na těchto cenách začínají a jsou to nejošklivější kousky.