Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

V Ženevě se ukáže nejluxusnější Kodiaq. Jasně, bude to L&K

Martin Machala
Diskuze (57)
Ty nejluxusnější Škodovky se už tradičně jmenují Laurin & Klement. Teď dostane toto označení i kodiaq.

Letos to bude ve Švýcarsku docela bohatá škodovácká nadílka. Asi nejvíc novinářů a návštěvníků se bude točit kolem konceptu malého SUV, zvědaví jsme taky na faceliftovanou fabii, zaujmout se však bude snažit taky kodiaq. Největší mladoboleslavské SUV jsme zatím poznali ve sportovní a “outdoorové” verzi, teď přijde na řadu ještě ta luxusní.

Škodu Kodiaq Laurin & Klement zvenčí identifikujeme hlavně podle chromované masky chladiče a nových litých devatenáctek, vzadu pak Škodováci přepracovali nárazník. Drobnosti, hlavně podle nových liťáků a masky byste si však mohli všimnout, že je tady něco jinak.

V interiéru nejvíc trkne logo Laurin & Klement v pravém dolním rohu dvířek odkládací schránky (té výše umístěné). Dekor je naštěstí decentnější než v případě “dřevěného” Scoutu, piano black působí hodnotněji a uvěřitelněji. Standardem bude kožené čalounění (i na sedačkách najdeme logo Laurin & Klement), vybrat si můžete černý, nebo béžový odstín.

Pokud jde o motory, Škodovka se zatím omezuje na prohlášení, že Kodiaq Laurin & Klement bude k dispozici s “benzinovými a naftovými motory a s pohonem předních nebo všech kol”. Díky za to, v Ženevě se pokusíme zjistit konkrétnější informace.

Nejluxusnější verzí však novinky pro kodiaq nekončí. Velké SUV se dočká nové zážehové patnáctistovky s výkonem 110 kW, u dvoulitrového TSI se výkon zvýšil ze 132 na 140 kW. Nové benzinové jednotky pak budou vybaveny filtrem pevných částic, chybět nebude ani sedmistupňové DSG (v kombinaci s benziňáky a dvoulitrovým TDI o výkonu 110 kW).

Martin Machala
Diskuze (57)
Avatar - _Karel_
16. 2. 2018 14:33
Re: Pokus o luxus pochopit dokážu.
Jasně, 140kw je jedině 4x4 DSG, ale to samý na kouli uveze i 110kw.
16. 2. 2018 11:05
Re: Pokus o luxus pochopit dokážu.
140 ani jinak nenabízí. Ten rozdíl je z výroby/ dodatečné (že by na tažném záviselo, jestli ti to dodají s papíry pro "G"?). V konfigurátoru mají v technických údajích jen tu nižší hodnotu. Možná v položce pro tažné budou mít napsanou vyšší.
Avatar - JDM
16. 2. 2018 05:20
Re: Ha ha
Smich prejde az u placeni za pseudo luxus
Avatar - JDM
16. 2. 2018 05:16
Re: Ha ha
Nechces snad srovnavat tohle s foresterem nebo ravkou?
Avatar - _Karel_
15. 2. 2018 23:35
Re: Pokus o luxus pochopit dokážu.
Podle brožury obě nafty, ale jen 4x4 s DSG a s origo tažným. Těch 2300 je s neorigo tažným, a manuály nebo předokolky jen 2000.
[odkaz]