Velké finále extraligy je tady! Budou hokejovým králem Pardubice nebo Třinec?

Komerční prezentace

Mistrovství světa v hokeji na české půdě se blíží, jeden hokejový vrchol roku ovšem fanoušky čeká ještě předtím. O extraligový trůn si to rozdají Pardubice s Třincem. Pardubice slavily titul naposledy v roce 2010 a letos opanovaly základní část. Třinec naopak dominoval extralize v posledních čtyřech dohraných sezonách. Finále odstartuje v úterý na východě Čech. Na finálové zápasy si může vsadit u Fortuny.

Pardubice byly po vítězství v základní části pasovány do role největšího favorita i v play-off. A Východočeši tuto pozici zatím víceméně potvrzují. Ve čtvrtfinále je čekal rival z Hradce Králové. Derby sice bývají nevyzpytatelné, ale tentokrát se senzace nekonala. Perníkáři i přes jedno zaváhání slavili jistý postup do semifinále. Tam byl dalším soupeřem jedno z největších překvapení letošní sezony, Litvínov. Chemici svižným hokejem zastavili Kometu a toužili překvapit i dalšího adepta na titul. Tentokrát už však na vítěze Prezidentského poháru nestačili a Dynamo postoupilo po vítězství 4:0 na zápasy.

Cesta mistrovského Třince byla o poznání složitější. Ve čtvrtfinále Oceláři narazili na České Budějovice, a ačkoliv to zpočátku vypadalo na poměrně suverénní postup, nakonec z toho bylo pořádné drama. Slezané sice vedli už 3:0 na zápasy, vesměs ale šlo o vyrovnané zápasy. To se potvrdilo v dalším průběhu série, kterou obhájci titulu rozsekli až v rozhodujícím sedmém duelu. Ještě větší nervy přichystali stále ještě úřadující mistři svým fanouškům v semifinále se Spartou. Pražané vyhráli první tři utkání a pomalu se chystali na finále. To by však nesměl stát v cestě právě Třinec, který ukázal, proč se stal mistrem čtyřikrát po sobě. Oceláři přitom utekli hrobníkovi z lopaty, když v šestém zápase vyrovnali pouhé dvě setiny před koncem. Epický souboj pak vyvrcholil sedmým střetem v pražské O2 aréně, kde Třinečtí opět vyrovnávali těsně před koncem a nakonec rozhodli ve čtvrtém prodloužení. Slezané tak jako první v historii českého play-off dokonali obrat série z 0:3 na konečných 4:3.

Rozpoložení obou týmů před finále tak téměř nemůže být odlišnější. Zatímco hráči Pardubic mají za sebou více než desetidenní odpočinek, Třinečtí měli minimum času. Dynamo navíc odehrálo v play-off Extraligy o pět zápasů méně. Fyzické síly jsou tak rozhodně na straně Východočechů. Ve prospěch Pardubic může hrát i znalost třineckého týmu, kterou může využít kouč Marek Zadina, jenž na východě republiky několik let působil. Třinec se však v předchozích dnech ukázal jako extrémně nezdolný sok, jehož obrat v semifinále bude určitě vydatným povoleným dopingem.

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Účast osob mladších 18 let na hazardní hře je přísně zakázána.

Komerční prezentace

Doporučujeme

Autorizovaný prodej Servis osobních aut Autobazary Pneuservisy Náhradní díly