Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Chrysler New Yorker Ernesta Hemingwaye znovu ve formě

Michal Fokt
Diskuze (2)
Chystá se film o restaurování na Kubě ztraceného a znovu nalezeného posledního automobilu slavného amerického spisovatele Ernesta Hemingwaye. Vypadá to velice zajímavě.

Milovníky klasických automobilů určitě potěší ochutnávka filmu Cuban Soul, jenž je dokumentem o nalezení a zrenovování posledního automobilku, který slavný americký spisovatel Ernest Hemingway vlastnil v roce 1961, kdy se zastřelil. Jedná se o Chrysler New Yorker Convertible z roku 1955, jenž po umělcově smrti zmizel veřejnosti z očí, aby byl nyní nalezen a zrenovován přímo na Kubě a to i přes komplikace, spojené se zákazem dovozu dílů z USA. Celý proces, obtíže i jejich vyřešení slibuje právě dokumentární film Cuban Soul, jenž má být současně i sondou do života Kubánců, zapojených do tohoto projektu.

Video si můžete pustit zde.

Michal Fokt
Diskuze (2)
Avatar - Hotwire
23. 3. 2013 13:16
Re: ERNEST HÁ
:yes:
21. 3. 2013 16:02
ERNEST HÁ
Celý jeho život byl jedna hutná chlapská kauza. I to poslední gesto mělo svůj bejčí rozměr. Říká se, že ozvěna výstřelu z brokovnice, kterou si v Idaho ustřelil půl hlavy, doletěla až někam ke... Kilimandžáru. Pokud tomu nevěříš, pak jsi od Ernesta Há nikdy nic nepřečetl...

BRAVO ERNEST HÁ :yes: :-!