Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: McLaren oslavuje padesát let závodní série Can-Am speciální edicí 650S Spider

Ondřej Chamilla
Diskuze (1)
Před padesáti lety se začala jezdit závodní série Can-Am, které McLaren dominoval v sezónách 1967 až 1971. Britský výrobce chce závody oslavit speciální limitovanou sérií modelu 650S Spider.

Je to téměř padesát let, co vznikla závodní série Can-Am a hned od druhé sezóny jí dominoval britský McLaren. Tyto závody se rozhodla značka oslavit speciální padesátikusovou sérií modelu 650S Spider, kdy jsou vozy zbarveny stejně jako tehdejší závodní speciály. Za tímto projektem stojí divize McLaren Special Operations.

Vozy tedy mají červeno-černé zbarvení a přicházejí s karbonovým hardtopem. Z tohoto lehkého materiálu jsou dále věci jako kapota, spoilery, střed zadního nárazníku, znáčky Can-Am a další detaily. Novinkou jsou rovněž zakázková černá odlehčená kola inspirovaná designem šedesátých let a obutá do pneumatik Pirelli P Zero Corsa.

Speciální McLaren má již v základu karbon-keramické brzdy a černé brzdiče a nechybí ani unikátní výfukový systém se čtyřmi koncovkami. Výkon motoru však zůstává stejný, a to 650 koní (478 kW), přičemž točivý moment činí 678 N.m. Z klidu na sto kilometrů v hodině dokáže vůz zrychlit za tři sekundy a maximálně se rozjede na 329 km/h.

Ondřej Chamilla
Diskuze (1)
Avatar - Variotek
10. 10. 2015 13:58
Pěkné
Pěkné..aspoň něco můžou slavit.