Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Řidič-hazardér smete zástup lidí

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Smrtelné nehody k silničnímu provozu bohužel patří. Někdy je způsobí nepozornost nebo únava, jindy technický stav vozu. Velmi často jsou ovšem pouze výsledkem arogance řidiče.

Oblíbenou ilegální zábavou mladých mužů například v Saudské Arábii, odkud údajně pochází i krátké video se smrtelnou nehodou, je jízda smykem ve stylu Hagwalah. Při něm se řidič dostává na hranici ovladatelnosti svého vozu.

Řidiči, kteří provozují tento nebezpečný styl driftování, se prakticky neohlížejí na okolní provoz. Ve vysoké rychlosti se pohybují od jednoho kraje vozovky k druhému a proplétají se přitom mezi pomaleji jedoucími vozy.

Video: Smrtelná nehoda Ferrari 599 GTO v Singapuru

Následující video nabízí až nepříjemně detailní pohled na nehodu sedanu Toyota Camry. Ta se stala právě při driftování ve stylu Hagwalah v rychlosti okolo 96 km/h. Automobil, který dostal smyk při ní vyjel ze silnice a na písčitém pásu podél vozovky rotuje kolem své podélné osy.

Záběry z videa dlouhého necelé jeden a půl minuty jsou jen pro silné nátury a rozhodně by je neměly vidět děti. Na druhou stranu možná některým řidičům méně ohleduplným ke svému okolí při jejich sledování dojde, že hazardování na silnici se opravdu nevyplácí.

Upozornění: Následující záběry z nehody jsou drastické.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)