Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Rumunský recept na ještě levnější MPV než Dacia Lodgy

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (10)
V našich podmínkách si jen málokdo dovolí vozit v autě děti bez připoutání v dětské sedačce. V Rumunsku je klidně strčí do kufru a dopřejí jím čerstvé povětří.

Za posledních dvacet let se cestování s dětmi v osobním automobilu výrazně proměnilo. Většina dnešních rodičů malých dětí při jejich poutání do dětské sedačky, již jen nostalgicky vzpomíná na volný pohyb po zadním sedadle v dobách svého vlastního dětství.

Rodiny, které mají v dnešní době více jak dvě děti, velmi často vybírají automobil i podle toho, jestli se jim do druhé řady sedadel vejdou tři dětské sedačky vedle sebe. Bezpečnost dětí je téměř vždy na prvním místě.

V Rumunsku určitě nebudou na bezpečnost dětí nahlížet příliš odlišně než ve zbytku Evropy, ale právě zde byla zachycena jedna výjimka v podobě staršího čtyřdveřového sedanu, v jehož zavazadlovém prostoru si poměrně spokojeně hoví čtveřice dětí a z výrazů v jejich tvářích je vidět, že si vyjížďku užívají.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (10)
17. 5. 2012 23:22
Re: .
Vsimol som si :-)
17. 5. 2012 16:33
Re: .
Si slavny
[odkaz]
Avatar - pumpkin
17. 5. 2012 14:37
Re: me detstvi
Nemôžeš to porovnávať s minulosťou. Bolo menej áut, jazdili pomalšie, atď. A je tiež rozdiel sedieť vo vnútri a v otvorenom kufri.
Je ale pravda, že s tým kamiónom to nevidím tak strašne. Vodič Ascony (?) dal smerovku a ostatní to videli (aj keď teda odbočoval cez plnú čiaru).
Konfliktnú situáciu skôr vytvorila posádka auta, z ktorého natáčali. Neviem načo tam na konci tak blbo zastavili. 8-s
17. 5. 2012 11:55
me detstvi
ja si vzpominam, jak jsme jezdili prec selou republiku a ja, jako maly, spaval na zadni sedacce. jezdili jsme vzadu nepripoutani (bo tam ani nebyly pasy).. ja nevim.. dneska si to taky moc uz nedovedu predstavit, ale proste to tak bylo. Takze bych to zas tak moc neprozival.. ;)
17. 5. 2012 09:08
Re: cestování
Taky sme jezdili v 9 v trabantu na diskotéku a neviděli jsme na tom nic divnýho, ale za prvé to bylo po takových zapomenutých cestách bez provozu a bylo nám už trochu víc než těm děckám na obrázku. Navíc to vypadá na docela hlavní cestu. Inu v Rumunsku je možný asi všechno.