Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Tesla Model S na Nürburgringu

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (62)
Elektromobil Tesla Model S se na slavném německém okruhu nepředvedl právě v nejlepším světle.

Za výletem amerického elektromobilu na Nordschleife nestojí samotný výrobce, ale britský tuner Iain Litchfield, jehož firma se specializuje především na stroje japonských značek a nebojí se sáhnout ani na vzácné supersporty.

Iain Litchfield vidí v elektromobilech budoucnost a chce patřit k jejich prvním ladičům. Právě proto vzal jednu Teslu Model S a spolu se závodním jezdcem Robbem Hollandem s ní vyrazil na Nürburgring.

Zde Tesla nepříjemně překvapila, když se po projetí necelé třetiny okruhu přepnula do režimu se sníženým výkonem a díky tomu se její čas na jedno kolo nedostal ani pod deset minut.

Robb Holland navíc uvedl, že Model S působí hodně těžkopádně, chybí mu přilnavost a v řízení není žádná odezva. Na druhou stranu dodal, že bez přepnutí na snížený výkon, může Tesla Model S zvládnout jedno kolo na Nürburgringu pod devět minut.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (62)
23. 7. 2014 22:24
Re: Mazda MX-5 sa neosvedcila ako stahovak.
Já například vím, že Pobst měl stejný problém, když testoval 85PP na Laguna Seca pro Motor Trend. Nezvládla myslím ani jedno ostré kolo. Asi jsou Pobst a Holland, když použiji tvůj slovník, dementi. Nutno říct, že ani jeden není zkušený řidič Tesly. Jsou to závodní jezdci.
Avatar - JDM
23. 7. 2014 18:40
Re: Mazda MX-5 sa neosvedcila ako stahovak.
nejsem expert ale vím že i u auta se spalovacím motorem se tuní řj motoru ... jo nikdo učený z nebe nespadl a tihle hoši to prostě jen zkouší a zajímají se o to a jako vždycky je jen otázka času něž na to příjdou a než to vychytaj , proto se tomu říká tuning.
23. 7. 2014 13:55
Re: Mazda MX-5 sa neosvedcila ako stahovak.
zato ty jsi jiste expert :-!

ano ja se muzu honosit jen tim, ze v elektromobilu jsem odjezdil asi 3tisice km, temer celej rijen budu po USA jezdit s Teslou S (pujcenou) a mam elektroskutr a stavel jsem si vlastni, nikdy jsem ale nikde netvrdil ze rozumim tuneni elektromobilu
Avatar - JDM
23. 7. 2014 13:41
Re: Mazda MX-5 sa neosvedcila ako stahovak.
>:D je vidět že tomu nerozumíš ani ale ani trošku >:D
23. 7. 2014 13:33
Re: Vždycky mě fascinují
No teď jsem o tom zrovna něco málo načetl a ony už existují i spousty mnohem výkonnějších "akumulátorů", jeden dokonce vyvíjí nějaký borec tady v čechách (spolupracoval i s NASA), pak máš spousty druhů super mikro kondenzátorů a podobně..Ale to všechno asi zase nějak zadržuje před výrobci ta ropná lobby;)))
Na druhou stranu existují i velmi zajímavé upgrady spalovacích motorů jako třeba rotační ventily (ano, opravdu nemyslím písty;) A ty zase zatajuje asi tedy elektrárenská lobby.
A nebo je to prostě holt o tom, že se každej snaží ty auta dělat pro prachy a tudíž na tom vydělat a tudíž to stavět z běžně dostupnejch a levnejch dílů..;)