Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Zmenšený Aventador ze zlata stojí 6,7 milionu Kč

David Bureš
Diskuze (1)
Za cenu italského dvanáctiválcového Lamborghini Aventador je možné pořídit jeho zmenšený model. Vyroben je ze zlata.

Zmenšený model svého oblíbeného automobilu má doma nejeden automobilový fanoušek. Pro ty bohatší je tu zajímavá nabídka – zlatý model Lamborghini Aventador v měřítku 1:8. Ten je právě prezentován na autosalonu v Dubaji, který je jedním ze světových center luxusu.

Autorem zmenšeného Aventadoru je německá společnost RGE Robert Gulpen Engineering, která již zhotovila zmenšeninu Bugatti Veyron ze zlata, platiny a pravých diamantů.

V Dubaji prezentovaný zlatý modýlek v měřítku 1:8 (v názvu videa je chyba) je možné pořídit za 350.000 dolarů, což je v přepočtu asi 6,65 milionu korun. A pozor, jedná se pouze o prototyp, „skutečný“ modýlek Aventadoru ze zlata, stříbra a platiny má být podle dřívějších zpráv vydražen v aukci s vyvolávací cenou 7,5 milionu dolarů, což je neskutečných 142 milionů korun.

Reálný Aventador v měřítku 1:1 je tak vlastně výhodnou nabídkou, stojí takřka stejně jako prototyp modýlku, protože jeho ceny startují na částce 255.000 eur bez daně (cca 6,58 milionu korun). Automobil navíc má proti modýlku jednu podstatnou výhodu – jeho majitel si může vychutnávat jízdu ve dvanáctiválcovém supersportu, který zrychlí z 0-100 za 2,9 sekundy.

David Bureš
Diskuze (1)
7. 11. 2013 22:05
svět se v kravskou pyču obrací
8-s