Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Vláda schválila prodloužení správy mýta s firmou Kapsch

redakce AUTO.CZ
Diskuze (24)
Vláda schválila tříleté prodloužení smlouvy na provoz mýtného systému se společností Kapsch. Během této doby má stávající dodavatel získat bez výběrového řízení od státu zhruba šest miliard korun.

ČTK to řekl ministr dopravy Dan Ťok (za ANO). Úřad nyní může s firmou začít vyjednávat o detailech. Souhlasu s návrhem ministerstva předcházela ostrá výměna názorů. Koaliční ČSSD poukazovala na to, že se proti prodloužení smlouvy vyslovily dvě vládní pracovní komise.

Stávající smlouva s Kapschem vyprší na konci letošního roku a ministerstvo dopravy nestihlo najít pokračovatele provozu v řádném výběrovém řízení. Chce proto prodloužit smlouvu Kapschi o tři roky za zhruba šest miliard korun a během této doby najít nového provozovatele v otevřené soutěži. Do té se budou moci zájemci přihlásit s jakoukoliv technologií, tedy nejen s takzvaným mikrovlnným systémem, který pro výběr Česko využívá nyní.

Prostřednictvím mýtných bran se mýtné v Česku vybírá od roku 2007 na více než 1400 kilometrech dálnic, rychlostních silnic a vybraných částech silnic první třídy. Za devět let provozu se na mýtném vybralo téměř 70 miliard Kč, přičemž za rok 2015 to bylo 9,7 miliardy Kč.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (24)
11. 7. 2016 20:59
Re: Tak především..
ptas se schvalne "blbe", co? ja pochopitelne nic bokem vydelavat nechci. vsichni si stejne do hrobu nic nevezmeme, takze tomu hamounstvi hamounovskemu panu babisu apod, ja pochopitelne nerozumim.
Avatar - _Karel_
11. 7. 2016 20:56
Re: Tak především..
Jak chceš na paušálu (známky?) coby ministr nebo coby politická strana vydělat něco bokem?
11. 7. 2016 20:51
Re: Tak především..
za soucasnou situaci je stoprocentne zodpovedny tok. jak spravne pises, dohromady vice nez dva roky je spousty casu na vyberove rizeni. na druhou stranu myto v teto podobe je principialne potreba zrusit. jestli nas provoz infrastruktury kazdorocne stoji dve miliardy, tak to jednoduse znamena, ze platime vice nez dvacet procent trzeb (na mytnem se dohromady rocne vybere mene nez 10 mld, coz je navic z hlediska celkovych penez kazdorocne generovanych primo z motorizmu (odhadem 200 mld) zanedbatelna castka). pokud nejaky system ma smysl, tak pausalni jako maji treba na slovensku, nebo satelitni.
11. 7. 2016 18:33
Sťoka
Tak to je panečku sŤoka :-)
Avatar - _Karel_
11. 7. 2016 18:30
Re: STOP PARAZITŮM
>:D