Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen pracuje na agresivnějším designu

Michal Fokt
Diskuze (14)
Americké modely Volkswagenu jsou příliš nenápadné a nevýrazné, pracuje se však na nápravě situace.

Sám Volkswagen připouští, že modelová nabídka v Severní Americe není po stylistické stránce příliš emotivní, zástupci Automotive News se však vrátili z exkurze z wolfsburského designcentra s tím, že automobilka pracuje na větší diverzifikaci designu pro jednotlivé části světa a v souvislosti s tím severoamerické sedany a SUV budou "více ukazovat zuby a napínat svaly".

I to má být cestou, jak se dostat za hranici dvou procent, která charakterizuje prodejní snažení největší evropské automobilky na trhu v USA. Šéfdesignér Volkswagenu Klaus Bischoff slibuje, že změna přijde s novým SUV o velikosti Audi Q7, které "musí být výrazné". To ostatně naznačují i jeho koncepty, naposledy Cross Coupe GTE.

Podobně jako v případě Audi nelze očekávat žádné výrazné změny, spíše drobné krůčky, nicméně k posunu prý určitě dojde a protože nabídka Volkswagenu v USA se, s výjimkou Passatu (a patrně i nového velkého SUV) překrývá s tou evropskou, bude se to do značné míry týkat též Evropy.

Michal Fokt
Diskuze (14)
Avatar - lukas06
26. 3. 2015 23:35
Design
nemusí být rozvlněný, ani agresivní aby zaujal a někdo si ho všiml...jenže VW žije tolik v iluzi nadčasovosti, že jeho design už je fádní, nudný a zastaralý...ty auta nejsou ošklivá (bodejť by jo, s ověřenými principy), jenže nejsou ani kdovíjak zajímavá a to je jeho problém... design se dá dělat i konzervativně a přitom nápaditě... měli by dělat míň evoluce a víc revoluce....původní myšlenka, nový směr...
Avatar - JohnST
26. 3. 2015 20:48
Dizajn VW
Myslim si, ze to co tu vidim ako buducnost dizajnu VW je zaujimave a zaroven nevtierave. Pristrojovka a predny panel tiez napadity nie ako u niektorych znaciek co popridavaju krivky a myslia si, ze to je ono.
Drzim VW palce. :yes: :yes: :yes:
26. 3. 2015 15:36
Re: vw pracuje aj na lacnej znacke
A jak to, že o autech tak mnoho víte? Odkud?
Avatar - Balkan
26. 3. 2015 14:46
Re: vw pracuje aj na lacnej znacke
Co sa tyka Passata- ja som clovek co naozaj o autach vie vela a vidi detaily,ale ked sa nepozriemv stoji na predne svetla neviem rozoznat staru od novej generacie. Dizajn nepresvedcivy. Bol som ho pozriet nazivo a velmi zle vonal interier- od vyroby, to tie plasty. Co sa Laguny tyka..hmm..naozaj? neviem. nerpsviedca
Avatar - Barrichello
26. 3. 2015 13:32
Re: VW pracuje na.... uz zase?
hlavně by nesměli být nevýrazní, šedí, unylé křivky bez nápadu