Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

VW představí nový elektromobil na CES 2023, půjde o produkční ID. Aero?

Ondřej Mára
Diskuze (3)

Nepůjde o klasickou premiéru. Novinka by se měla objevit pod maskovací fólií a konečně prozradit oficiální jméno.

Veletrh spotřební elektroniky CES, který se pravidelně koná začátkem roku v Las Vegas, se poslední dobou stal vyhledávanou akcí také pro automobilky. Ty zde nejprve představovaly nové technologie, poslední dobou se zde však představují i koncepty a nové elektromobily. A novinku by zde měl v lednu představit i Volkswagen.

Podle nových informací, na které upozornili kolegové z Motor1, ale nepůjde o klasickou premiéru. Automobilka by měla do Las Vegas přivézt produkční verzi modelu, která však bude ukryta pod maskovací fólií. Konečně však bude odhaleno oficiální jméno nového modelu. O co ale půjde?

Video se připravuje ...

Nejčastěji skloňovaným favoritem je elektrický sedan, zatím představený jako koncept ID. Aero, který by se v budoucnu mohl stát nástupcem modelu Arteon. Ostatně podle zpráv ze zahraničí už automobilka testuje maskované prototypy v provozu, což naznačuje, že by produkční model nemusel být úplně daleko.

Připomeňme, že se elektrický koncept chlubil důrazem na propracovanou aerodynamiku a nízkým aerodynamickým odporem s hodnotou Cx 0,23, což by mělo přispět k dojezdu okolo 620 kilometrů. Podle spekulací by mohl být vůz osazen baterií o kapacitě 77 kWh a elektromotory převzatými z jiných modelů ID. Ostatně technickým základem bude nejspíš platforma MEB.

Video se připravuje ...

Letošní ročník veletrhu spotřební elektroniky CES, konaný v Las Vegas Convention Center, odstartuje pro veřejnost 5. ledna a potrvá do 8. ledna. Představení největších novinek se však očekává již okolo 3. ledna, kdy veletrh odstartuje pro odbornou veřejnost.

Ondřej Mára
Diskuze (3)

Doporučujeme

30. 12. 2022 13:30
pekne
za mna slusny dizajn a konecne sedan ( cize mensi odpor vzduchu a snad aj lepsi dojazd a jazdne vlastnosti ). velkou otazkou je, ci dostane aj kvalitny interier, pretoze to co dava VW do aktualnej ID rady je na urovni Dacie
30. 12. 2022 11:23
Pokrok i na a u t o c z
Dokonce zde již zmínili i CES.