Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

VW uspořádá festival ikonických busíků, očekává až 100.000 návštěvníků

Filip Melich
Diskuze (0)

Německý Volkswagen je právem hrdý na historii svého modelu Transporter. Příští rok se budete moci zúčastnit na něj zaměřeného VW Bus Festivalu v německém Hanoveru.

S příchodem nového elektrického ID. Buzz se do světa vrací ikonické auto, které si veřejnost zamilovala. Existuje pro něj také řada jmen, ale Volkswagen se kloní k jednoduchému VW Bus či Bulli. Aby značka podpořila zájem o novinku, uspořádá v příštím roce VW Bus Festival.

Festival se bude konat v německém Hanoveru, kde se ID. Buzz vyrábí. Naplánován je na tři dny, konkrétně od pátku 23. června 2023 do neděle 25. června 2023. Připraven bude bohatý doprovodný program, včetně hudby a aktivit, stejně jako možnost kempovat.

Kempovaní je dokonce Volkswagenem doporučované a připraveno je 6.000 míst. Zvané jsou nejen vozy ID. Buzz a historický „Bulli“, ale obecně Transportery jakékoliv generace. Nebo lépe řečeno, zván je jakýkoliv užitkový vůz Volkswagen, takže klidně můžete přijet třeba v Amaroku nebo v Caddy.

Prodej vstupenek začne za měsíc, konkrétně 15. srpna 2022, a bude probíhat skrze dedikovanou webovou stránku festivalu. Budete-li chtít přijet kempovat (dostupné budou i jednodenní vstupenky), připravte si minimálně 29 euro (710 korun), za něž dostanete jedno místo a vstup pro jednu osobu na všechny tři dny.

Prominentnější místa a stání s přívodem elektřiny stojí více, až 59 euro (1,4 tisíc korun). Za každého pasažéra se platí 15 euro (367 korun), respektive 7 euro (171 korun) za osoby od 6 do 18 let věku. Děti do 6 let mají vstup zdarma, ale budou potřebovat vlastní vstupenku. Bližší informace a ceny najdete na výše odkazovaných stránkách festivalu.

Video se připravuje ...

Filip Melich
Diskuze (0)

Doporučujeme