Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Výroba Chevroletu Camaro opět skončila, podruhé po miléniu

Marek Bednář
Diskuze (1)

Druhý život Chevroletu Camaro, který začal pátou generací s modelovým rokem 2010, po čtrnácti letech končí šestou generací. Poslední kus sjel z výrobní linky 14. prosince.

Chevrolet Camaro patří spolu s Fordem Mustang a Dodgem Challenger do tria ikonických amerických sporťáků. V nejbližší budoucnosti však si budou zájemci moci koupit jako nový pouze mustang – challenger končí spolu se čtyřdveřovým modelem Charger ve prospěch elektrifikace silných amerických aut a výroba camara skončila ve čtvrtek 14. prosince.

Není to poprvé, co po přelomu tisíciletí camaro skončilo. Prvně to bylo v roce 2002, kdy se loučila čtvrtá generace. Do té doby se vůz vyráběl od roku 1966, kdy přišel na trh jako konkurence pro Ford Mustang, nepřetržitě. Camaro se poté vrátilo v páté generaci pro modelový rok 2010 a vydrželo ve výrobě právě až do letošního prosince.

Video se připravuje ...

Podle informací magazínu American Cars And Racing měl poslední vyrobený kus karoserii kupé; výroba kabrio-verze skončila už v listopadu. Automobilka zatím nezveřejnila specifikaci ani barvu posledního vyrobeného kousku.

Ke konci prodeje a jako připomínka ukončení však byla pro všechna provedení k mání speciální edice Collector’s. Za příplatek od 5 do 15 tisíc dolarů (od 112 do 335 tisíc korun) v závislosti na provedení nabízela speciální černou barvu, pruhy, kola a plaketky.

Podle staršího vyjádření automobilky to není konec příběhu camara. Jaké nicméně bude jeho pokračování, zda se vrátí v zásadně přepracovaném provedení či dokonce jako elektromobil, je zatím ve hvězdách.

Marek Bednář
Diskuze (1)
Avatar - Barrichello
19. 12. 2023 09:36
Bohužel
nám ty musle cars a pony cars ubývaj, od ledna zůstane v produkci jen Mustang (a pak ještě Vette ale ta do této kategorie nepatří) .

Je to smutné, přitom lidi by to rádi kupovali, vše je to pod tlakem bláznivým automobilek na elektromobilitu nebo pod vládními tlaky na snížení emisí a vyhnutí se placení pokut .

Lidi o to víc budou udržovat ojetiny