Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Závislost německých automobilek na čínském trhu roste

redakce AUTO.CZ
Diskuze (3)
Německé automobilky jsou čím dál více závislé na čínském trhu. V loňském roce prodaly koncerny Volkswagen, Daimler a BMW v Číně 34,9 procenta svých aut.

Podíl čínského trhu na jejich odbytu se tak od roku 2009 zhruba zdvojnásobil. Vyplývá to podle agentury DPA ze studie poradenské společnosti Ernst&Young (EY).

O čínský trh se z německých automobilek nejvíce opírá Volkswagen, na jehož celkovém odbytu se loni Čína podílela 40 procenty. Součástí koncernu Volkswagen je rovněž mladoboleslavská Škoda Auto, pro kterou je Čína také klíčovým odbytištěm.

Čína v roce 2009 vystřídala Spojené státy na postu největšího automobilového trhu světa. Celkový prodej motorových vozidel v Číně se v loňském roce zvýšil o tři procenta na 28,88 milionu vozů. Jeho růst tak prudce zpomalil z téměř 14 procent v předchozím roce. Expert EY na automobilový průmysl Peter Fuss předpověděl, že v letošním roce by čínský automobilový trh mohl vzrůst o tři až čtyři procenta.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (3)
Avatar - JDM
31. 1. 2018 14:15
Re: Dvojtvárnosť
Jenže většinou jsou to vlády, politici kteří hlásají jejich pravdu ale lidé a firmy to vidí jinak
Avatar - Barrichello
31. 1. 2018 09:59
Re: Dvojtvárnosť
To víš, peníze nesmrdí a suroviny taky ne.

Takže na Čínu se nedává, ale v americké wllmartu je 70% věcí z číny a na Rusko se dávaj sankce, ale ruský plyn nebo raketové motory z Ruska americe nesmrdí. A EU - spolek prožraných neomarxistů je ještě horší
31. 1. 2018 09:25
Dvojtvárnosť
To predsa nemôže byť možné? Automobilový priemysel ekonomicky úspešnej, západnej a hlavne kapitalistickej krajiny je z veľkej časti závislí od zlej zlej komunistickej krajiny, ktorá politicky predstavuje pre „západnú“ ekonomiku problém....ale len do momentu, kedy ide o peniaze a biznis. Jak poetické :-) Nechcem sem pliesť politiku, na tento server nepatrí, ale rovnako pokrytecký je postoj v prípade nezmyselných sankcií voči Rusku, kde sa politici západných krajín idú pretrhnúť, kto navrhne prísnejšie sankcie, pričom v pozadí s Ruskom obchodujú na najvyššej možnej úrovni. Hold, ak si človek uvedomí nerastné bohatstvo, pozíciu a vplyv, počet obyvateľov Ruska a Číny, atď., inak to ani nejde. Rozumný ekonóm, ktorý zvládol aspoň malú násobilku to chápe a politrukom to nevysvetlíš. Už aby boli na Slovensku prezidentské voľby :-)