Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Acura ILX: Malý luxusní Civic

Ondřej Láník
Diskuze (2)
Už na jaře 2012 se Američané dočkají nového prémiového sedanu od Acury.

Luxusní divize japonské Hondy čeká na přelomově úspěšný model už několik let. Kýženého cíle by mohl dosáhnout nový nejmenší model v portfoliu - nová řada ILS. Prozatím jde jen o studii, ale sériové provedení bude následovat koncept během několika málo měsíců a rozdílů přitom nebude mnoho!

Marketingově důležitý model bude mít tradiční roli: Přilákat ke značce mladé zákazníky, kteří s věkem a rostoucím rozpočtem budou schopní růst vzhůru do dražších sfér portfolia Acury.

Konkurence mezi nejmenšími prémiovými sedany sice v USA není příliš silná, ale očekává se příchod sedanů odvozených z Audi A3, BMW 1 a Mercedesu třídy A. Klíčovými zbraněmi Acury bude design, japonská kvalita a snad i charakter jízdních kvalit.

Technicky bude řada ILX spoléhat na osvědčené čtyřválce 2,0 l, 2,4 l a poprvé i na hybrid - známou kombinaci motoru 1,5 l a mezi motor a převodovku integrovaného elektromotoru IMA.

Výrobu bude mít na starost americký závod Honda Manufacturing of Indiana v Greensburgu.

Ondřej Láník
Diskuze (2)
10. 1. 2012 09:04
Civic 6g
Základními proporcemi pripomina civic 6. generace v petidverovem provedeni z konce 90.tych let. Verim, ze kdyby to jako petidver nabizeli v evrope, slavili by velky uspech.
Avatar - Choochoo
10. 1. 2012 06:55
Acura
Hodne povedeny. Vidim v tom tak trochu neco z Lexusu a BMW, ale nevadi pac tyto znacky jsou pro me spicka designu :yes: