Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

ADAC: S přetíženou Octavií do zatáček (video)

David Bureš
Diskuze (130)
Německý autoklub řidičům radí: Těžká zavazadla umisťujte co nejblíže těžišti auta.

Německý autoklub ADAC před velkými letními prázdninami ukázal, jak se mění jízdní vlastnosti vozu při jeho plném naložení. K názornému testu posloužila Škoda Octavia Combi s plně naloženým zavazadlovým prostorem a plným střešním nosičem.

Jízdní vlastnosti auta se při jeho přetížení rapidně zhoršují. ADAC tyto změny demonstroval při brzdění a během losího testu, který probíhal v rychlosti 90 km/h.

V případě, že v automobilu sedí pouze řidič, zvládne vůz oba manévry bez problémů. Testovací jezdci ADACu ale automobil následně naložili zavazadly, která byla o 80 kg těžší, než je limit doporučený mladoboleslavskou automobilkou. Brzdná dráha se v tomto případně prodlouží a jízdní vlastnosti auta se výrazně zhorší.

ESP nedokáže reagovat a Octavia se při prudké změně směru jízdy dostává do smyku. Ve vyšší rychlosti se automobil může převrátit.

ADAC řidičům před cestou na prázdniny doporučuje, aby jednotlivá zavazadla zvážili. Ty nejtěžší by měly být umístěny co nejblíže těžišti vozu, tedy dole uprostřed. Až na ně by měly být pokládány lehčí a lehčí zavazadla. Takové řešení minimalizuje zhoršování jízdních vlastností auta.

Uvnitř střešního nosiče by neměly být těžké věci vůbec. Vedle toho, že střecha vozu má omezenou nosnost (ta je uvedena v manuálu), těžká zavazadla na střeše zvyšují těžiště vozidla a zhoršují jeho jízdní vlastnosti.

ADAC také upozorňuje na špatně upevněný náklad a demonstruje, co všechno mohou neupevněná zavazadla způsobit během nárazu. Ty se ze zavazadelníku mohou dostat až k čelnímu sklu a během této trasy mohou zranit posádku.

David Bureš
Diskuze (130)
Avatar - Poustnik
8. 7. 2011 13:02
Re: Komická diskusia!
>:D Přesně. Pěkně udělaný názorný test a pod ním jeden o koze a druhý o voze..... >:-[] >:-[] Připojuji ještě perličku, do nedávna jsem vozil na trase Braha - Brusel - Praha v autě pokaždé lux, protože jsme nějak nepořídili druhý, ale už se stalo, takže naše rodinné absurdní drama skončilo.... >:D
5. 7. 2011 15:55
Re: PŘETÍŽENÁ DOVOLENÁ
Zapomněl jsi ještě na suchou :-) Na terminologii bych se nespoléhal, spíš bych hledal poznámku o tom, podle které normy je daná váha měřena. Hokej v tom nemají jen řidiči, ale i prodejci. Například v Německu DIN je pohotovostní (= "mokrá", tedy s provozními kapalinami a 90% paliva) a EG (Evropská) je provozní. Liší se právě o těch 75 kg pro řidiče a jeho zavazadla. Řada katalogů má poznámku buď s normou, nebo s výčtem, co se do udané hmotnosti počítá.

A přesně jak říká pogo, hmotnost se, pokud vím, bere auta v základní výbavě s daným motorem/převodovkou. Další výbava se počítá do užitečné, takže snižuje reálně využitelnou nosnost vozu. Jsou komponenty, které mohou být za příplatek a zvýšit jí, ale rozhodující je, co je v technickém průkazu. V praxi jsem se nesetkal s tím, že by tovární zvýšení výkonu, nebo výkonnější brzdy vedly ke změně maximálního zatížení.
5. 7. 2011 15:47
Re: PŘETÍŽENÁ DOVOLENÁ
Ve skutečnosti se počítá 68 kg na řidiče plus 7 kg na jeho zavazadla. Takže vstávat a cvičit, ať jste podle normy >:D >:D
Avatar - Ronault.
5. 7. 2011 12:11
Re: spatny podvozok
Jj, Octavia toho dovede... ta určitě... 8-s
5. 7. 2011 11:29
Re: spatny podvozok
:yes: :yes: