Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Alfa Romeo Giulia: Premiéra 25. června 2015!

Aleš Dragoun
Diskuze (45)
Prvním novým modelem z chystané smrště Alfy Romeo bude sedan Giulia. Představí se příští rok v červnu.

Alfa Romeo je stále v nelehké situaci, má v programu jen dvě masovější řady. Kupé 4C však bylo přijato dobře a konečně se snad blýská na lepší časy. I když kříž a had doslova „neví, co bude zítra“, pomyslné světlo na konci tunelu už poblikává. Nová Giulia se totiž světu konečně představí 25. června 2015. Proč právě tehdy? Automobilka v ten den totiž oslaví půlkulaté narozeniny, bude jí 105 let.

Anonima Lombarda Fabbrica Automobili, zkráceně A.L.F.A. byla založena na den přesně v roce 1910 na troskách italské pobočky francouzské automobilky Darracq. Svůj současný název získala až po příchodu inženýra Nicoly Romea. Ale zpět do současnosti, respektive nepříliš vzdálené budoucnosti. Zhruba 4,7 m dlouhý sedan segmentu D se má stát tedy prvním velkosériovým modelem Alfy po pěti letech od uvedení Giulietty Tipo 940! Ano, čas letí... Dostal kódové označení Tipo 952 a jméno Giulia je prakticky definitivní. Příchod kombi Sportwagon sice ještě ne, ale nevidíme důvod, proč by tomu tak nemohlo být.

V novince také oslaví premiéru nový modulární podvozek s pohonem zadních kol, mechanika bude vlastní, jen GTA dostane třílitrový vidlicový šestiválec se dvěma turby původem od Maserati. Ale i to je koncern, že? Alternativu bude představovat čtyřkolka. Design exteriéru vedl šéfstylista FCA (Fiat Chrysler Automobiles) Lorenzo Ramaciotti. Jen doufejme, že Fiat neudělá stejné konstrukční chyby jako v případě předchůdce 159. Krásné sedany a kombi doplácely zpočátku na příliš vysokou hmotnost. Ale odlehčená platforma Giorgio je jistě eliminuje.

Sergio Marchionne oznámil přesné datum premiéry na společné tiskové konferenci s Lucou di Montezemolem, poslední, která předcházela jeho oznámení odchodu z pozice prezidenta Ferrari. Marchionne se na rozdíl od něj zatím odejít nechystá. Do žádných detailů se nepouštěl, ale premiéra souvisí nejen se zmíněnými půlkulatinami automobilky samotné, ale i se zahájením výstavy Expo v Miláně. A chystá se i znovuotevření továrního muzea Alfy Romeo v Arese...

Aleš Dragoun
Diskuze (45)
Avatar - petr164
14. 9. 2014 14:00
Forza Alfa!
Nezbývá než se těšit. Spotrovní berlina prostě k Alfě patří jako k LandRoveru gumáky...
Avatar - Pekelná Micinka
14. 9. 2014 01:15
25. června 2015
>:D >:D >:D >:-[] >:D
13. 9. 2014 13:01
Re: To už ale predstaví koncern VW, nie?
Tak to by bylo opravdu velké překvapení >:D
13. 9. 2014 13:00
Re: Spasitelka Giulia...
Přesně
13. 9. 2014 11:40
Re: Spasitelka Giulia...
Jaguar - na rozdíl od Alfy Romeo - reálně existuje, Alfa je pouze na papíře, debata o šancích je tedy zcela zbytečná.