Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Alfa Romeo Stelvio: Chystaný crossover už má jméno

Michal Fokt
Diskuze (17)
Ještě nevíme, jak bude první SUV Alfy Romeo vypadat, ale už víme, jak se bude jmenovat. Po asi nejslavnějším horském pasu v Evropě.

Alfa Romeo představí svůj už dlouhá léta plánovaný sportovní crossover někdy během letošního roku, ba co víc, dokonce by se prý letos mohl i začít vyrábět a prodej bude na některých trzích zahájen hned zkraje roku 2017. Jeho design automobilka zatím úzkostlivě tají, ale Auto Express nyní přišel s informací, že tajemstvím už není jméno.

Ať už bude vypadat jakkoli, označení bude rozhodně sexy - ponese jméno slavného horského pasu Stelvio, jenž je častým cílem výletů petrolheadů z celé Evropy. Jméno prý potvrdil sám Marchionne při návštěvě továrny Cassino. Vůz na platformě sedanu Giulia by měl dostat dvoulitrový benzinový čtyřválec a šestiválec 2,9 l, pochopitelně s turbem, v posledním případě se dvěma.

Tamtéž měl šéf FCA prý také potvrdit, že se výroba sedanu Giulia Quadrifoglio Verde už opravdu rozjede 14. března.

Michal Fokt
Diskuze (17)
Avatar - Ja Prvni 123
20. 2. 2016 19:12
Re: Crossover od Alfy...
Není to tak hrozný, s tím odepsaním... Lancia nemá co prodávat - s vyjímkou Y.
A té se docela daří:

Sales of the Ypsilon were up 6.4%. In Italy, sales of the Ypsilon were up 12.0% and it was the number one selling B-segment model with a 13.9% share.

[odkaz]
20. 2. 2016 13:35
Re: Crossover od Alfy...
Jj, to je jasný, ale Alfa pouští informace do tisku, co kdy bude a novináři pak píší tyhle moudra a omalovánky do světa. Chtělo by to přejít k činům místo plácání o tom co za 5 - 7 let bude... Ostatní budou o víc jak generaci dál ;-)
20. 2. 2016 12:35
Design
Jestli tak bude vypadat,tak sbohem a šáteček
20. 2. 2016 10:11
Re: Crossover od Alfy...
Tuhle malůvku přece nevytvořil Sergio, ale nějaký RM design. Beru to jen jako ilustrační snímek ke článku o tom, že je známo pravděpodobné jméno auta.

K takovým článkům, kde není k dispozici aktuální snímek, by stačilo třeba jen logo nebo poznámka "ilustrační snímek" pro ty, co si to nedokáží rozklíčovat, případně skutečnost alespoň zmínit v textu článku.
20. 2. 2016 10:01
Re: Crossover od Alfy...
No on se až tak nespletl, až na detail, že ze Spideru se stal Fiat 124 >:-[]