Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Alfa Romeo: Vedle SUV se počítá i se sedanem vyšší střední třídy

David Bureš
Diskuze (63)
Nástupce někdejší Alfy 166 bude postaven na platformě giulie. Motory budou převzaty právě z ní, počítá se však i s novým vznětovým šestiválcem.

Alfa Romeo v dubnu konečně začala sériově vyrábět dlouho očekávaný model střední třídy giulia, a tak se vedení nyní přeorientovává na další budoucí projekty. Počítá se s SUV, které bylo nedávno zachyceno během testování, a také s modelem vyšší střední třídy.

„Dlužíme našim investorům neustálý přísun nových, čerstvých globálních modelů, které lze prodávat. Bude to poměrně rychlý sled relevantních a prodejných produktů, jako jsou sedany a SUV,“ říká k plánům značky její bývalý šéf a nynější vedoucí technického vývoje koncernu Fiat Chrysler Harald Wester.

Mezi novinkami bude i sedan vyšší střední třídy, nástupce někdejší 166, který bude postaven na stejné architektuře s pohonem zadních kol jako giulia. Z menšího modelu mají být převzaty i motory, a to údajně včetně potentního benzinového šestiválce z vrcholné Giulie Quadrifoglio.

V nabídce se však objeví také nově vyvinutý vznětový šestiválec, který bude v dané kategorii potřeba kvůli konkurenčnímu boji. Giulia aktuálně ze vznětových agregátů nabízí výhradně čtyřválce. Platforma Giorgio je připravena i na zástavbu elektromotoru, a tak v nabídce nebude chybět ani plug-in hybrid. Alfa chce s elektrifikací začít okolo roku 2018.

Architektura zvládne i pohon všech kol nebo systémy pro automatizovanou jízdu, což jsou prvky, které Alfa bude muset rovněž nabídnout. Čtyřkolka je u konkurenčních vozů již samozřejmostí, také systémy usnadňující jízdu jsou stále častější.

Nástupce 166 uvidíme nejdříve v roce 2018, ještě předtím by totiž na trh mělo dorazit SUV, zatím nazývané stelvio. Uváděný rok bychom ale měli brát s rezervou, vzpomeňme na giulii, jejíž příchod byl několikrát odsunut.

David Bureš
Diskuze (63)
20. 6. 2016 20:28
Re: Super
Jistě, dnes je doba SUV. Na druhou stranu, třetinu prodejů by SW udělal určitě a navíc by tam fungovala synergie, auto by bylo o něco víc vidět na ulicích, víc lidí by ho mělo v podvědomí, takže by to nakonec pomohlo i sedanu. Nemyslím si, že ten čistě účetnickej pohled je zrovna to, co Alfa při tomhle novým startu potřebuje, tím spíš, že se Giulia podle všeho povedla.

Jinak tipuju prodeje kolem 70t včetně US a Čínskýho trhu.
Avatar - Ja Prvni 123
20. 6. 2016 17:33
Re: Plán pěkný, ale...
Jo jo, furt v Tychach... a na letošek je plánovaná modernizace.

Malá. Facelift.
20. 6. 2016 17:11
Re: Super
Pochybujem, že to bude 50kks/y. Reálne ich bude polovica.
Avatar - Barrichello
20. 6. 2016 15:56
Re: Sedan vyšší střední
Smiřický, kolik sdruhu je připraveno k plnění FO? >:D
20. 6. 2016 14:49
Re: Sedan vyšší střední
Samo, že je to jinak. Když jedu kolem stavebnin, tak je na paletách s cihlama nápis " Lidé zděte ! ".