Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Američané stále Volkswagenu vracejí záměrně poškozená auta. Tahle růžovka však neprošla

Jan Mička
Diskuze (22)
Volkswagen v Americe vykoupí téměř půl milionů vozů s podvodným softwarem. Jejich majitelé to chtějí automobilce trochu osolit, ne vždy se jim to ale podaří.

Už koncem minulého roku jsme zveřejnili informace o praktikách, které někteří Američané provádějí před odprodejem vznětových volkswagenů s podvodným softwarem zpět prodejcům. Automobilka řekla, že bude vozy vykupovat za ceny založené na tržní hodnotě před vypuknutím Dieselgate, „chytré“ hlavičky si tedy našly způsob, jak z celé aféry vytřískat co nejvíce. Vozy se vracejí prodejcům bez nárazníků, vnitřního vybavení a podobně, údajně to ale není v rozporu s „výkupním řádem“.

Prodejci volkswagenů totiž řekli, že budou vykupovat vozy, které jsou provozuschopné a pojízdné. Mělo by tedy být celkem jedno, jestli se vrátí bez dveří, sedadel a podobně, sami ale jistě uznáte, že je to od majitelů vozů nemorální. V minulosti jsme vám ukázali dva případy poškozených vozů, přičemž jeden z majitelů, který si koupil vznětového golfa těsně před vypuknutím kauzy Dieselgate a před odprodejem jej téměř dokonale odstrojil, přiznal, že chce na celé akci něco vydělat následným prodejem náhradních dílů. Jenže Volkswagen se brání.

Zářným příkladem je bílý Volkswagen Jetta na snímcích, který schytal pořádnou dávku růžového spreje. Jde o vůz z roku 2010, u kterého zatím není schválený postup opravy a je dost možné, že nakonec stejně skončí někde na vrakovišti. Majitel Ellis tvrdí, že úpravou zevnějšku vozu chtěl zapůsobit na své dvě malé dcery, nakonec ale zřejmě bude muset dát všechno do pořádku. Vůz je sice provozuschopný, Volkswagen jej však v současném stavu neodkoupí, protože to celé může být považováno za vandalství.

Ellis prý svou jettu upravil dlouho před tím, než celá šaráda s odstrojováním dieselových volkswagenů pořádně vypukla, to mu ale zřejmě nepomůže. No, můžeme mu věřit, ale také nemusíme, černé nápisy spíše hovoří o provokaci. Obrátil se tedy na advokátní kancelář, která nejdříve s postojem automobilky nesouhlasila, nakonec ale dala volkswagenu za pravdu. Majitel pravděpodobně bude muset dát vůz do pořádku, což na druhou stranu nebude nic až tak těžkého.

Jan Mička
Diskuze (22)
Avatar - twistedTSD
28. 1. 2017 11:57
Re: Snadné řešení
Nevykupuje.
Avatar - vosicky.senior
28. 1. 2017 09:59
Re: no a co ?
jej a nejsi ty geneticky upravený ? >:D
Avatar - Joky
28. 1. 2017 08:30
no a co ?
vždyť ti šmejdi jim je taky prodávali záměrně " upravená "
28. 1. 2017 08:28
pche
Tak sibnuty narod a tolko sveta sa im podriaduje...
27. 1. 2017 20:29
Snadné řešení
Takže VW vykupuje očesaná auta, ale posprejovaná ne? No tady je snadná pomoc - stačí ty plechy sundat a je to vyřešený.. :-! :-! :-!