AMI 2014: Radost z jízdy, adrenalinové zážitky a znalosti expertů

Prezentace klienta
Veletrh AMI Auto Mobil International se dostává do plných obrátek: v nejbližších týdnech, od 31. května do 8. června, otevírá své brány největší německý veletrh automobilů v tomto roce.

Všichni němečtí výrobci a velká většina mezinárodních značek se budou prezentovat na lipském výstavišti.

Vystavovatelé se postarají o působivou a rozmanitou nabídku a předvedou celou řadu modelových premiér, napínavé koncepty a inovace pro automobily. Zvláštní pozornost bude věnována alternativním zdrojům pohonu od elektromobilů, přes plynový pohon až po hybridní vozidla a bude tak možné získat náhled na mobilitu budoucnosti. Široké spektrum čeká na návštěvníky veletrhu také v oblasti nabídky dopravy, dílů a součástek, individualizace a zušlechťování. K tomu se přidávají produkty, výkony a koncepty pro udržitelnou mobilitu v silniční dopravě a také výstavní sekce AMICOM s nabídkami mobilní správy, komunikace a navigace. Poprvé bude na AMI 2014 prezentován speciální výstavní obor Oldtimer. Tradiční součástí výstavní rodiny na veletrhu AMI je i v tomto roce AMITEC – odborný veletrh pro údržbu, péči a opravu osobních vozů, užitkových vozidel a mobilních velkých zařízení všeho druhu, který se orientuje ve dnech od 31. května do 4. června především na odborné návštěvníky.

„Díky své vstřícnosti vůči návštěvníkům bude veletrh AMI 2014 opět nesrovnatelným zážitkem. Na Lipském výstavišti nejsou auta pouze k obdivování, ale především k ozkoušení“, říká Matthias Kober, projektový ředitel veletrhu AMI a dodává: „Návštěvníky očekává celé spektrum světa automobilů – bude zastoupeno vše od obratných městských autíček, elegantních vozidel střední třídy, praktických rodinných vanů až po plně vybavené nablýskané limuzíny. Tím se pro návštěvníky stává veletrh AMI vystavovatelským tipem číslo 1.“

Přihlásit se, nastoupit a jedeme

Jedinečná na AMI je velká nabídka zkušebních jízd. Mnozí automobiloví výrobci nabízejí své aktuální modely k testům v živém provozu mimo areál lipského výstaviště. Přitom jsou zde zastoupeny nejrůznější typy vozidel, od obratného Smartu s elektropohonem přes prostorný Citroën C4 Picasso až po Pick-up VW Amarok. Návštěvníci se mohou přihlásit přímo na stánku účastnících se vystavovatelů a auta následně pořádně provětrat v městském provozu, mimo město i na německé dálnici bez rychlostního limitu. Všechny zúčastněné značky a modely budou od poloviny dubna zveřejněny na internetových stránkách AMI.

Mondénní luxus a sporťáky extratřídy

Automobilové sny se pod impozantní střechou skleněné haly stávají skutečností. Ať se již jedná o extravagantní supersporty, které jsou až na limit, nebo o limuzíny s veškerými myslitelnými doplňky – v běžném provozu je tato zhruba dvacítka modelů těžko k vidění, avšak všechny vystavené automobily jsou k provozu na pozemních komunikacích řádně přihlášeny. Různé prémiové značky – některé z nich jsou přitom na AMI vůbec poprvé – ukazují v rámci zvláštní výstavy „Luxusní vozy a supersporty“, co je dnes vše možné v oblastech designu, výbavy a motorizace. K vidění bude mimo jiné razantní sporťák X-BOW od KTM, jako šíp rychlý model „Explosion“ značky Apollo z durynské manufaktury sportovních automobilů Gumpert a také AUDI R8 V10 + 5,2FSI quattro.

Tady brzdí auto: asistenční systémy v akci

Reagovat na náhle se objevivší překážky v silničním provozu vyžaduje vysokou míru koncentrace a schopnost rychlé reakce. Životy zachraňující podporu mohou nabídnout pokročilé asistenční systémy. Na volné ploše výstaviště čekají návštěvníky AMI napínavé prezentace této fascinující techniky. Na testovací dráze HONDA můžete jako spolujezdec na vlastní kůži zažít, jak auto jakoby neviditelnou rukou ovládané brzdí nebo aktivně zabraňuje srážce s překážkou.

Off-Road dobrodružství, soutěž v parkování a radost z jízdy pro děti

Další zastávka plná zážitků čeká autofanoušky rovněž na volné ploše. Zde můžou návštěvníci zažít velmi osobní „veletržní dobrodružství“. V rámci AMI Off-Road parkuru modely sedmi různých značek překonávají uměle vytvořený městský terén. Návštěvníci mohou jako spolujezdci zažít, jak všestranné terénní vozy zvládnou jízdu v boulích, strmé schody a citlivé houpačky. AMI krom toho místem kvalifikace pro Land Rover Experience Tour 2015. Kdo na náročném parkuru výstaviště prokáže své řidičské schopnosti, šikovnost a týmový duch, má šanci na účast na Tour v příštím roce. Jen málo vybraných pak v australském Northern Territory zažije nezapomenutelné dobrodružství.

Kdo by chtěl své dovednosti prokázat v poněkud klidnější oblasti, ten je správně na parkovací soutěži pořádané firmou Škoda a německým Autoclubem. Úkolem je co nejpřesněji nacouvat do parkovací mezery. Vítěz získá titul AMI-Park-Champion 2014.

Na své si na AMI opět přijdou i ti nejmenší. Hyundai prezentuje školu řízení Legoland, speciální parkur pro děti od 3 do 13 let, na kterém se – zcela v duchu doby – prohánějí elektrovozítka a děti mohou získat svůj první „řidičák“.

Povolání s budoucností: kariérové možnosti v automobilové branži

Automobilový průmysl s výrobci, subdodavateli, obchodníky a servisními organizacemi patří v Německu k největším zaměstnavatelům. AMI nabízí mnoho možností jak se informovat o možnostech kariéry v této branži, třeba i formou rozhovoru s odborníky a personalisty z konkrétních firem. Během celé doby trvání veletrhu se ve skleněné hale koná výstava k podpoře začínajících pracovníků v německém autoprůmyslu – ”Autopovolání – jdi svou cestou”. V rámci jednotlivých sekcí zde budou představeny moderní technologie a jednotlivá povolání. Vrcholem pro nové adepty je pak tzv. Kariérní den konaný v rámci AMI 4. června. Vedle informací k možnostem vzdělávání, otevíraných studijních oborech a kariérních šancích v autoprůmyslu zde zájemci dostanou praktické tipy jak sestavit osobní podklady pro prezentaci u potenciálního zaměstnavatele a také jak profesionálně vystupovat při výběrovém řízení. přijímacím pohovoru. Tento den budou přítomni jednak personalisté na jednotlivých stáncích a také pracovní agentury, Svaz řemeslníků Lipsko, Obchodní a průmyslová komora Lipsko a další instituce.

Den taxislužby: setkání branže s přidanou hodnotou

3. června se koná tradiční den taxislužby, který je již od roku 1997 organizován ve spolupráci s Německým svazem provozovatelů taxislužby a půjčoven automobilů. Vedle prezentace aktuálních modelů taxi jednotlivých výrobců budou středem zájmu zejména výrobci speciálních zařízení pro taxislužbu. Představeny budou zejména speciální prvky výbavy a příslušenství, nová hardwarová a softwarová řešení a služby na míru. Podnikatelé v taxislužbě, jejich řidiči a zaměstnanci se mohou těšit na speciální akce konané na mnoha stáncích, chybět nebude ani tombola a zkušební jízdy s aktuálními modely. Den taxislužby bude mít také svůj odborný program k aktuálním tématům branže, který se bude konat kongresovém centru lipského výstaviště (CCL).

Radost z úspory

Přes stále úspornější technologie je nadále pro spotřebu pohonných hmot důležitým faktorem jízdní styl řidiče. Ze společné iniciativy VDIK (Svaz mezinárodních výrobců automobilů) a DVR (Německá rada pro bezpečnost silničního provozu) se na AMI bude konat již desátý ročník AMI úsporné hodiny. Pod vedením zkušených trenérů si návštěvníci veletrhu budou moci vyzkoušet úspornou jízdu ve standardních sériových vozech devíti různých výrobců, a to jak v městském provozu, tak i mimo město a na dálnici a získat tak cenné rady a tipy pro vlastní peněženku a životní prostředí.

Expertní znalosti z první ruky: bohatý odborný program

V rámci AMI a AMITEC se bude konat bohatý odborný program. Kongresy, semináře, symposia, workshopy a také přednášky a pódiové diskuse k aktuálním praktickým tématům celé automobilové branže nabízí odbornému publiku vynikající možnosti pro další vzdělávání. 2. června se koná vědecká konference Svazu proti alkoholu a drogám v silničním provozu (B.A.D.S.). Stejný den je na programu 2. Car Sharing Symposium, společná akce VDIK a Spolkového svazu pro Car Sharing (BCS). Veletržní úterý bude ve znamení kongresu VDIK "Alternativní pohony“. Pod vedením Prof. Dr. Cornela Stana ze Západosasské vysoké školy ve Zwickau budou odborníci z politiky a průmyslu diskutovat o elektromobilitě, budoucích zdrojích energie, optimalizaci současných pohonných technik a budoucích pohonných technologiích. Spolu s organizací DEKRA Automobil GmbH organizuje VDIK 5. června odbornou akci „Záchrana pasažérů při nehodách".

Prezentace klienta
Autorizovaný prodej Servis osobních aut Autobazary Pneuservisy Náhradní díly