Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Anketa: Čím vás nejvíce štvou ostatní řidiči?

Aleš Jungmann
Diskuze (311)
Zajímá nás, jaký nešvar ostatních řidičů vám na našich silnicích nejvíce vadí.

Flagrantní porušování zákona, jako je třeba jízda pod vlivem alkoholu, je z hlediska nebezpečnosti asi to nejhorší, s čím se na silnicích můžete setkat. Zatímco na opilce narazíte jednou za čas, méně závažné neduhy českých řidičů si vás najdou každý den na cestě do práce. Zajímá nás proto, co vám z nich vadí nejvíce.

Stejnou otázku jsme před časem položili na facebooku. K dnešnímu dni v anketě hlasovalo 480 lidí, přičemž s přehledem nejvíce to vyhrává možnost „Bezdůvodnou jízdou v levém či prostředním pruhu“. Tu se rozhodlo zaškrtnout 168 hlasujících, což je 35 % z celkového počtu hlasů.

Druhé místo obsadilo „Nedodržování pravidla zipu“ se 102 hlasy (21 %), na bronzovém stupínku se umístila možnost „Parkováním přes víc míst“, kterou zvolilo 64 lidí (13 %). Až pomyslná bramborová medaile zbyla na protivné mlhovkáře, odpověď „Používáním mlhovek za deště nebo ve dne“ zaškrtlo 49 ze 480 dotázaných (10 %).

Nabízené možnosti nestačily 35 fanouškům (7 %), kteří označili možnost „Něčím jiným“. Poněkud překvapivě se odpověď „Problikáváním a najížděním“ umístila až na místě pátém se 34 hlasy (7 %). Po sedmi hlasech pak obdržely možnosti „Překračováním povolené rychlosti“ a „Vjížděním do křižovatky na červenou“, což je necelý jeden a půl procentní bod.

Nejméně hlasů pak obdržela možnost „Ostatní řidiči mě ničím neštvou“, jen 4 ze 480 (0,8 %).

V komentářích pod článkem si lidé poskteskli nad nutností označit jedinou odpovědi. Například Libor D. anketu komentoval slovy: „Škoda že tu není možnost multihlasu - hned bych tam šoupnul několik možností. Přidal bych pak i bezdůvodně pomalá jízda, nedostatek slušnosti a jízda stylem brzda plyn.“

Čtenářku Petru V. pak nejvíce štvou řidiči předjíždějící v zatáčce nebo před horizontem. „Není to tak dávno co jsme se museli na silnici vejít vedle sebe tři, protože se proti mě vyřítil idiot co nutně musel předjet auto do zatáčky a ještě před horizontem. Takovým bych, být policajt, brala papíry okamžitě.“.

A jak se na řidičské nešvary díváte vy? Pod článkem je umístěna shodná anketa, budeme hodně zvědaví, jak dopadne. Budou se výsledky shodovat?

Aleš Jungmann
Diskuze (311)
8. 5. 2012 12:20
Re: Bezdůvodně pomalá jízda
A co ta rozsekana Octavka a Renault ;-) To uz je davno ze? >:D
Avatar - mysak2
1. 5. 2012 16:43
Re: Jízda v levém pruhu
Dobře řečeno když jedu po D1 jezdím taky zásadně v levém jedu 13
0-140 a pokud vidím že se za mnou * někdo rychlejší uhnu mu a šup zpět do levého. Nehodlám si zničit tlumiče, čepy a jiný podvozkový části na autě. V levém pruhu na D1 se opravdu v drtivé většině případů jet nedá.
Avatar - mysak2
1. 5. 2012 15:58
Re: Můj seznam
Ano s tím co jsi napsal se dá souhlasit, vidím to stejně. Není co dodat
1. 5. 2012 14:27
Re: Eldorado blbeckov
Tvou zkušenost chápu, pouze k ní chybí to B - tedy ti opravdový tuneři. Ti by se asi urazili, kdybys je nasypal do jednoho pytle s nálepkou "tuner" s těmi výše zmíněnými opičáky :-)
1. 5. 2012 12:08
Re: xxx
A to Ti vadí víc než agrese, vození se na něčím kufru, předjíždění do zatáčky a před horizontem, nebo jízda na červenou? Opravdu?

Uznávám, lelkování pomalých v levém pruhu je otravné, ale je to opravdu to nejhorší s čím se lze na silnici setkat?