Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Aston Martin DBS Ultimate: Limitovaná série na rozloučenou

David Bureš
Diskuze (1)
Nová generace Astonu Martin DBS je už za dveřmi, s tou současnou se rozloučí edice Ultimate.

Aston Martin zveřejnil na svých webových stránkách první snímky modelu DBS v limitované edici Ultimate. Ta bude s největší pravděpodobností poslední verzí současné generace tohoto britského gran turisma.

V nabídce pro DBS Ultimate budou pouze tři barvy karoserie – černá Carbon, stříbrná Quantum a stříbrná Fox. Prostor mezi zadními svítilnami však bude ve všech případech černý, buď leskle, nebo matně.

Tyto laky doplní karbonové kryty vnějších zpětných zrcátek, karbonové okolí zatmavených koncových svítilen, tmavá maska chladiče a černé koncovky výfuku. Brzdové třmeny mohou být podle volby zákazníka žluté, červené, nebo černé.

Uvnitř se objevují obsidiánově černá kožená sedadla s kosočtvercovým prošíváním, tento motiv se objevuje i v dalších částech kabiny. Použitá nit může být červená, nebo stříbrná. Na pádlech automatické převodovky je užita červená kůže, strop je naopak čalouněn alcantarou.

Znalci si všimnou i písmena S v červeném provedení na zádi auta a na hlavových opěrkách sedaček.

DBS Ultimate bude možné objednat jak ve verzi kupé, tak v otevřené verzi Volante. V nabídce je manuální i automatická převodovka. Pod kapotou však ve všech případech zůstává vidlicový dvanáctiválec o objemu 5935 cm3. Automobilka neuvedla, že by byl nějak posilněn, a tak můžeme tvrdit, že nabízí výkon 380 kW jako standardní DBS.

Podrobnější informace o tomto automobilu by měly být zveřejněny později. Není například jasné, kolik exemplářů DBS Ultimate vznikne, spekuluje se však o stovce automobilů, přičemž 30 z nich by mělo poputovat do USA.

David Bureš
Diskuze (1)
Avatar - Norge
10. 5. 2012 22:18
DBS
..aj po rokoch mu to stale slusi, je to fesak tento ;-) :yes: