Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Aston Martin: S pětimetrovou limuzínou na 24h Nürburgringu

Diskuze (0)
Aston Martin vyrazí s téměř produkční verzí čtyřdveřového kupé Rapide do slavné čtyřiadvacetihodinovky na německém Nürburgringu.

Závody s délkou 24 hodin jsou velkou zkouškou výdrže techniky i závodníků, a proto si zasluhují zvýšenou pozornost diváků i automobilek. Nejslavnější je závod v Le Mans, výjimečné postavení má ale i čtyřiadvacetihodinovka na Nürburgringu, kde se na trati setkávají závodní speciály i mírně modifikovaná auta všech věkových kategorií.

Do tohoto závodu s oblibou startují také týmy vedené automobilkami. Mezi ně patří i Aston Martin, který na Nürburgring už poněkolikáté vysílá své nejnovější modely. Loni se například na startovní listině objevil tehdy zcela nový Aston Martin V12 Vantage (jedním ze čtyř pilotů byl sám ředitel automobilky Dr. Ulrich Bez), který vyhrál ve své třídě a celkově se umístil na 21. místě. Letos Aston do závodu vyšle čtyřdveřové Rapide.

Aston Martin Rapide bude stejně jako V12 Vantage startovat ve třídě SP8, která je vypsána pro lehce upravené automobily s objemem motoru nad 4 litry. Hlavní rozdíly ve srovnání se standardním provedením zahrnují, vedle nezbytných bezpečnostních úprav, odlehčený interiér, modifikovaný podvozek a slicky. Kompletní seznam posádek Aston Martin bude teprve zveřejněn, už nyní je ale jisté, že se za volant opět posadí i Ulrich Bez.

Letošní 38. ADAC 24h Nürburgring se koná ve dnech 15. a 16. května. Trať měří 25,359 km, což představuje celou Severní smyčku a Jižní smyčku bez Mercedes Arény.

Diskuze (0)