Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Marné rozjezdy s Aston Martinem One-77

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (13)
Skutečnost, že máte více než 1 milion britských liber na nejdražší Aston Martin současnosti, ještě neznamená, že si s ním i zajezdíte.

Autor krátkého videa zachytil Aston Martin One-77 v ulicích Paříže při startování a nepříliš vydařeném odjezdu z křižovatky. Nečekejte dramatické záběry Aston Martinu akcelerujícího v zaplněných ulicích francouzské metropole.

Tentokrát byly zdokumentovány trapné chvilky, které si minimálně jednou užila řada z nás. Místo elegantního odjezdu za doprovodu zvuku atmosférického dvanáctiválce dojde dvakrát po sobě na nepříjemné ticho. Situace, při které si většina řidičů přeje být na nejopuštěnějším místě planety, se podle zákona schválnosti téměř vždy stane na zaplněné křižovatce a, když sedíte v supersportu, přitáhne dvakrát tolik pozornosti než u běžného auta.

Aston Martin One-77 pohání vidlicový dvanáctiválec o objemu 7,3 l, který nabízí oficiálně udávaných 559 kW (760 k). Točivý moment vrcholí mohutnými 750 Nm. Automatizovaná manuální šestistupňová převodovka s řazením pádly pod volantem je umístěna u zadní nápravy. Dvoumístné kupé akceleruje z 0 na 100 km/h pod 3,7 s a dosahuje maximální rychlosti 354 km/h.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (13)
2. 2. 2012 11:29
LED
To nemá zadní svítilny led? Soudím podle toho, že ta světla neblikají na video záznamu. LEDky svítí vysokou frekvencí a normální snímkování videa to nezvládne zachytit.
2. 2. 2012 10:08
Re: Prosím o vysvětlení...
Můžu dotaz k AM. DB9 má klasický automat, že? Hydrodynamický měnič momentu a planetové převody. Díky. :-)
Avatar - Dinar
2. 2. 2012 10:00
Re: Prosím o vysvětlení...
Jistěže je to problém auta, u téhle převodovky nemá řidič moc možností, jak ovlivnit jestli u rozjedzu motor zdechne nebo ne, stojí na brzdě zatáhne za pádlo, jednička, pustí brzdu a snaží se na pedál plynu jít s citem aby to moc necuklo. To je vše, co může udělat, jestli auto poskočí a zdechne, musí to být chyba elektroniky, jediné, co řidič ovlivní, silou šlápnutí na plyn, je, jak moc rychle, s cuknutím/bez auto vyrazí vpřed, zrovna u tohohle astonu s atomovou elektrárnou pod kapotou bude plynulý rozjezd nejspíš nějaký ten cit vyžadovat, ovšem zdechnout by to nemělo nikdy.
2. 2. 2012 01:59
Re: Prosím o vysvětlení...
Ano má. Taky jsem se divil, když se mi to stalo. Jednalo se o terén v zásadě podobného typu jako je zde na fotografii ( [odkaz] ). S tím rozdílem, že to byla hlína a výmoly byly vedle sebe. Vůz při sjíždění jednoho výmolu neměl dostatečnou setrvačnost pro přejetí dalšího, proběhla snaha o citlivé přidání plynu, to však bylo natolik citlivé, že vůz výmol nevyjel, kousek couvnul a motor chcípnul.
Avatar - Hadraplan
2. 2. 2012 00:38
Re: Prosím o vysvětlení...
Nemá náhodou H2 klasický automat s hydroměničem atd?
Mám automat s hydroměničem a ať dělám co dělám, tak mi nikdy nechcípne.