Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Audi láká na příchod nové A6. Překvapí vůbec něčím?

David Bureš
Diskuze (43)
Pátá generace Audi A6 využije techniku představenou v modelech A7 a A8. Těmi se inspiruje také svým designem.

Video se připravuje ...

Také Audi naznačuje svá esa v rukávu pro letošní ženevský autosalon a naznačuje, co představí na nadcházející švýcarské výstavě. Hlavním lákadlem bude nová generace modelu vyšší střední třídy A6, která se odhaluje na první upoutávce. Kompletně představena má být ještě před zahájením ženevské autoshow.

Na zveřejněné ukázce toho ale z auta moc vidět není, vlastně jen silueta a několik detailů, které rozhodně nejsou nějakým velkým překvapením. Design karoserie projde evolucí po vzoru modelů A7 a A8, uvnitř se můžeme mimo jiné těšit na digitální přístrojový štít. Řešení kabiny se pak podle všeho rovněž inspiruje posledními modely značky.

Z hlediska motorů se podle dostupných zpráv můžeme těšit na čtyřválcové a šestiválcové jednotky, osmiválec bude vyhrazen výhradně vrcholné variantě RS 6, která na trh dorazí s jistým odstupem po běžných verzích. Konkrétně se má jednat o stejný agregát jako v Porsche Panamera Turbo, v němž díky dvojici turbodmychadel dává 404 kW. Součástí nabídky bude také plug-in hybrid.

Audi A6 se na ženevském autosalonu představí veřejnosti výhradně s karoserií sedan. Kombík Audi A6 Avant bude následovat až s několikatýdenním odstupem.

David Bureš
Diskuze (43)
Avatar - white label
26. 2. 2018 23:38
Re: ...
Tak se ten displej prostě vymění, tak jako se dnes mění jiné věci..., přesto nevidím důvod, proč by zrovna tohle mělo mít nějakou mimořádně problémovou životnost.
26. 2. 2018 22:54
...
Ked si predstavim relativne caste 15-20 rocne auta s 300tis a viac km... ako bude asi ten skvely digitalny pristrojovy stit fungovat, ked dnes polovica obycajnych kontroliek v tychto autach nesvieti? >:D
Avatar - Hammunasakra
26. 2. 2018 18:04
Re: Škoda
Jj to je fakt problém = a nejen v týhle drobnosti

A do budoucna asi eště bude = možná i hodně velkej ;-\
Avatar - white label
26. 2. 2018 18:01
Re: Škoda
To se jim ten svůj trh upřednostňuje, když je tak velký.
Avatar - Hammunasakra
26. 2. 2018 17:55
Re: Škoda
Ty toho nechápeš ;-)

Proč by nezajímaly = jen holt svuj trh upřednostňuje. A v tomhle sou číňani prostě napřed = a Evropa naopak extrémně pozadu ;-\