Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Audi R8 Competition: Rozlučkový model má 578 koní

Michal Fokt
Diskuze (5)
Audi na listopadovém autosalonu v Los Angeles ukáže model R8 Competition, nejvýkonnější silniční vůz se čtyřmi kruhy současnosti.

V lehkém předstihu před L.A. Auto Show Audi představilo model R8 Competition, jenž má být s největší pravděpodobností rozloučením s první generací ingolstadtského exotického sporťáku před příchodem druhé generace v příštím roce. Na první pohled se novinka od ostatních R8 vzhledově moc neliší, dostalo ale řadu odlehčených dílů - příď má matné karbonové spoilery a splitter, z uhlíkového kompozitu jsou i zpětná zrcátka, difuzor, zadní křídlo a dokonce i velkoplošný panel za dveřmi. Zda se to nějak podepsalo na hmotnosti, automobilka bohužel neuvádí

Více pozornosti vyvolají asi velká kola v lesklém černém laku (na výběr budou i jiné povrchové úpravy), za nimiž vykukují červené třmeny standardně dodávaných karbon-keramických brzd, černé jsou pak i koncovky nerezového výfuku. Matný karbon použilo Audi i na dekorech v interiéru, k nim si zákazník bude moci vybrat z množství barevných kombinací čalounění.

Důvodem, proč pořídit R8 Competition, je ale v první řadě motor. Desetiválec 5,2 l je v tomto případě naladěn na 578 koní (425 kW) oproti současným 525 k, což z něj dělá s přehledem nejvýkonnější Audi současnosti. Celé to má ale jeden háček. Vlastně dva. V této verzi vznikne jen 60 aut a všechna jsou určena pro USA. Dá se však očekávat, že podobnou limitu Audi nabídne i v dalších částech světa, Evropu nevyjímaje.

Michal Fokt
Diskuze (5)
Avatar - AUDIRS6
29. 10. 2014 19:44
Re: Pomalu,pomalu...
...a okrem toho nie na dlho:
Najsilnejsie seriovo vyrabane Audi bolo a vzdy by aj malo byt RS6 - tak sa aspon kedysi vyjadroval Michael Dick - tehdajsi sef vyvoja.
dnes uz je to teda aj s RS7 vratane. No a kedze z hodnovernych zdrojov vieme, ze bude 600-610 konova RS6 Plus ( a moznoze bude inac oznacena - vid teraz casto pouzivane - Competition ) , tato limitka ma za ulohu dopriat odchadzajucej R8 este nejakych zaverecnych "5 minut slavy" :-)
Ale ja ostavam kludny - R8 - auto, ktore zmenilo pohlad mnohych na znacku Audi, si to isto zasluzi ;-) :yes:
29. 10. 2014 19:10
Pomalu,pomalu...
...s těmi grandiózními výrazy :-) "...což z něj dělá s přehledem nejvýkonnější Audi současnosti."

Audi RS6/RS7 mají 560 koní a 700 Nm. Tedy ano, nejvýkonnější silniční vůz se čtyřmi kruhy současnosti budiž, ale zase až s takovým přehledem bych to neviděl :-)
Avatar - white label
29. 10. 2014 15:55
Re: Já už bych to radši vydržel a počkal si na nový model
Auta typu Cayman GTS, nebo příští g. R8 jsou zřejmě oblíbená bychařská auta... >:-[] ;-)
29. 10. 2014 15:39
Re: Já už bych to radši vydržel a počkal si na nový model
Jakou techniku prinese novy model?
Avatar - flyboyeda
29. 10. 2014 15:10
Já už bych to radši vydržel a počkal si na nový model
čas bych si krátil novým Caymanem GTS