Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Audi začíná odhalovat nový model. Podívejte se na A7 Sportback ještě před premiérou

David Bureš
Diskuze (9)
Video lákající na premiéru druhé generace Audi A7 Sportback ukazuje už několik detailů z auta. Siluetu karoserie, část interiéru nebo světla.

Video se připravuje ...

Audi aktuálně oživuje nabídku svých největších modelů. Po letos odhalené čtvrté generaci A8, se kterou jsme se už svezli, se můžeme těšit na nové generace modelů A7 Sportback a A6. První z nich bude odhalen již tento čtvrtek, přičemž Audi už láká na premiéru A7 pomocí přiloženého videa.

Jak už to u takových teaserů bývá, ingolstadtskou automobilkou zveřejněné video odhaluje několik detailů z nového vozu. Audi tak ukázalo nízkou siluetu sportovně laděného modelu nebo světla. Zvlášť ta koncová, propojená vodorovnou linkou jako u A8, zaujmou svými světelnými efekty.

Až tak objevné video ale není, protože kvůli dříve uniklému zmenšenému modelu už máme dobrou představu, jak bude nová A7 vypadat. Design projde evolucí, maska single frame bude širší a ostře řezaná ve stylu A8, oproti předchůdci se bude lehce lišit i boční prosklení.

Výrobce také nechal nahlédnout do interiéru nové A7, když odhalil část jeho středového panelu včetně voliče automatické převodovky. Přitom není až tak velkým překvapením, že se jedná o podobné řešení jako u A8, s nímž A7 (a ostatně i A6) bude sdílet svoji platformu.

Z hlediska motorů se můžeme těšit hlavně na šestiválce a osmiválce, velice pravděpodobné je i nasazení plug-in hybridní verze kombinující šestiválce s elektromotorem. Agregáty by přitom měli nést již nové označení, odkazující nikoliv na jejich objem, ale výkon, což se poprvé ukázalo na nové A8. Z ní A7 převezme také širokou nabídku jízdních asistentů.

Po premiéře tento čtvrtek se druhá generace Audi A7 Sportback široké veřejnosti podle všeho představí na prosincovém autosalonu v Los Angeles. Do prodeje pak vůz vstoupí v průběhu roku 2018.

David Bureš
Diskuze (9)
Avatar - wakantanka
18. 10. 2017 20:59
Re: To bude dělo.
:-)
Avatar - white label
18. 10. 2017 19:58
Re: To bude dělo.
Samozřejmě, ale i evoluce může dopadnout všelijak (od výborně až po nedostatečně).
Avatar - wakantanka
18. 10. 2017 19:23
Re: To bude dělo.
Priostri zopar hran na sucasnej, pridaj zopar detailov a mas novu. :-) Rozhodne necakam revoluciu skor evoluciu.
Avatar - white label
18. 10. 2017 17:25
Re: To bude dělo.
No, uvidíme..., z původní studie A7 Sportback jsem byl nadšený, ale reálná A7 mě zklamala, tak snad to bude napodruhé lepší...
18. 10. 2017 16:23
To bude dělo.
Musí být, pro Audi je tohle stylovka a nechaj si za to paradne zaplatit, technologie jsou a Audi se urcite nebude bat je pouzit. Svetylecka, blikatecka, displejicky, tlacitecka, blinkricky...Mnam, mnam, milovnici vypiplanych interieru a na prvni pohled nenapadnych detailu se uz tesi na mlsani :yes: