Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Auto ESA: Jak probíhá výkup ojetého auta?

Diskuze (31)
V Auto ESA jsme zjišťovali, co čeká ojeté auto, než se dostane do nabídky autobazaru.

U ojetého auta je jeho skutečný stav alfou a omegou, a proto by kupující neměl jeho prověření nikdy podcenit. Co všechno obnáší prověření stavu a původu auta, jsme si nechali vysvětlit od profesionálů z Auto ESA.

Celá procedura začíná tím, že klient přiveze auto do výkupu v autobazaru. Zde proběhne vizuální kontrola karoserie, zejména nosníků a hran pod gumovými lištami. Jejich porušení totiž ukazuje na zásadnější opravy karoserie. Součástí kontroly je samozřejmě i měření laku, které odhalí opravy povrchových dílů. Pokud bylo auto přelakováno, musí být uspokojivě doložen důvod a rozsah oprav.

Neméně důležitá je kontrola identifikátorů – VIN, typu motoru, štítků na karoserii a údajů v řídící jednotce, které se načtou přes diagnostiku. Součástí administrativní kontroly je prověření stavu tachometru a ověření, zda auto není v databázi kradených vozidel, zda na něj neběží úvěr a zda není předmětem exekuce.

K doložení slouží mimo jiné certifikáty Cebia Provin a Cebia Report (ukázka v galerii).

Auto ESA spolupracuje i s Policií ČR. Pokud se ve výkupu objeví vozidlo z databáze kradených aut, je zadrženo a autobazar spolupracuje s policií při vyšetřování.

Kontrola mechanických částí zahrnuje prohlídku vozu na zvedáku a zkušební jízdu na 4kilometrové testovací trase. V případě je zjištěna mechanická závada, autobazar ji ve svém servisu odstraní, nebo ji zaznamená a budoucího majitele s ní seznámí.

Díky těmto procedurám Auto ESA svým zákazníkům garantuje, že nabízená auta jsou bez právních vad a jsou v prokazatelném technickém stavu. Případné nečekané závady se do 1 měsíce nebo 1000 km opraví zdarma, později se autobazar na opravě finančně podílí.

Přes kontrolu na výkupu neprojde zhruba 60 %. Z celkového počtu přistavených aut Auto ESA vykoupí 20-25 %. U zbývajících nedojde k dohodě na ceně. V takovém případě majitel hledá jiný způsob prodeje nebo nechá svůj vůz v komisním prodeji (zpravidla na 60 dní).

Od okamžiku vykoupení trvá zpravidla 24 hodin, než se auto objeví v nabídce autobazaru.

U Auto ESA najdeme auta s průměrným věkem 8,5 roku. Z nich má 80 % původ v ČR, 25 % je dokonce po prvním majiteli. Ze strany kupujících autobazar už několik let eviduje největší poptávku po autech s cenou 150 až 160 tisíc korun, tedy ve stejném pásmu, jako jsou nejlevnější nová auta na trhu.

Autobazar Auto ESA působí v Praze, kde má tři prodejní místa. V Praze-Štěrboholech (areál Europark) se nachází hlavní provozovna a nedaleko také specializovaný autobazar Dodávky. V Praze-Černý Most pak Auto ESA provozuje specializovaný autobazar Škodovky. Automobily značky Škoda ale nabízí i bazar ve Štěrboholech.

Diskuze (31)
11. 4. 2022 13:28
esa a jejich falšování smluv...!
zajímavá reportáž černých ovcí o tom jak auto esa falšuje smlouvy: https://www.ceskatelevize.cz/…tronicky-podpis/
21. 12. 2020 19:59
Prodej v Auto ESA - zkušenost
Dobrý den.
Tak mám taky jednu a zřejmě poslední zkušenost s AUTO ESA. Máme dvě auta, jedno na ježdění do práce, nákupy a tak a druhé rodinné na výlety a jiné celorodinné přesuny. Rodinné jsme se rozhodli pořídit větší a po tříměsíčním odkládání jsem se rozhodl prodat původní. Vystavil jsem inzerát, dal tam pár fotek aute kolem dokola a pak sérii fotek, kde jsem se snažil zachytit všechny vady, které mne napadly. Byla neděle, odeslal jsem inzerát na Sauto a cca za hodinu mi volá na mobil neznámé číslo ... Auto ESA. Prý že se jim můj inzerát líbil a auto by chtěli koupit. Já s úsměvem říkám, že to asi ne. Pán trvá na tom, že ne, že auto vypadá dobře, vyptává se, jestli je české, ověřuje, že je koupené nové atd. Jo cena dobrá, jen na to mrkneme na živo a takhle ho berem. Prodávám za 47.000 ...podle mě to je dobrá cena, ale nevěřím, to nedává smysl, budete chtít tučnou marži, to se nepotáhnu zbytečně do Plzně za vámi. To bude jen půl dne v tahu ... ne, toho se nebojte, já vám dám i Grant kartu na palivo, kdybychom se z nějakého důvodu nedoholi.
Ráno, ač velmi nerad, vstanu, naložím do auta slíbené vybavení navíc - letní gumy, plecháče, disky, poskládám papíry a náhradní klíče pěkně do pouzdra. Volám na číslo v SMS, kterou mi po telefonu hned zaslali - k mému překvapení to zvedne ženský hlas ... aha, takže to bylo zcela neosobní, nevadí. Sděluji svou obavu, že nechci zbytečně jet takovou dálku, 1,5h cesta ... paní mě ubezpečí, že cena je pěkná, kilometry supr, to koupí ... a že tam mám Grant kartu, to by mi jen tak nenabídli, to klapne. Nevěřím, ale tedy jedu. Dám tomu jendou šanci, abych viděl, jestli ty recenze na internetu nekecají. No - nekecají. Ještě mám dva další zmečkané hovory z jiných čísel, při čekání zavolám zpět ...všechno Auto ESA ...ještě přibude třetí. Přijedu k výkupu, zaklepu na kancelář, odevzdám velký techničák. Půlhodinku počkám a pán pak vyleze, auto nafotí ze všech stran, protůruje, odejde se poradit. Vráti se s tím, že jedna hadice u motoru je asi praskla, protože je od oleje a že to může být turbo a oprava by vyšla tak 5-7. No není moc, říkám si pro sebe, asi kecá, ale nechám ho ... říkám: ok, to nemůžu potvrdit ani vyvrátit, jsem laik, auta mi nezajímají, ale nikdy s tím nebyl problém, od oleje to je asi roky, důvod nevím, nebudu to rozporovat. Pán přikývne a pokračuje: dali bychom vám za to 25.000kč. Usměju se, pokývu hlavou ...přesně tuhle částku jsem čekal, znám z online recenzí. On: a co byste si představoval. Já: Tak prodávám za 47.000 a pozvali jste mě, že máte zájem a koupíte. Ujišťoval jsem se, jestli fakt, že chápu, že budete chtít marži a pár tisíc to asi nebude, byl jsem ujišten a pak dojedu a nabídete 25.000. Jsem ochoten to prodat, pro svůj komfort za 40.000 ... vy máte na výměnu hadice, vyčištněí ... On: ok, musím se poradit s vedoucím ... za pár minut přichází, techničák v ruce - zavírám kapotu, nasedám - tak sbohem.
Za mě stejně jak auta vykupují budou auta prodávat. Nejde o to, že chtějí vyšší marži, pochopím, že chtějí na autě mít nejméně 20tisíc třeba, ale aby mi ukecávali, že to koupí jak to je, pohoda, přijeďte, 3h na cestě nepřijdou v niveč ... a pak mi vystřelí cca polovinu - to je prostě prasárna. Neosobní neférový moloch.

Ale možná jednou za život se to zkusit dá, aby člověk věděl, že to tak fakt chodí :-) Asi lepší takováto zkušenost/ověření než si tam koupit nějaký střep za 400k a pak si trhat vlasy. Takhle jsem ztratil jen cca 4h času a 500kč za palivo.

Za mě - nikdy více. Nedoporučuji. :no:
2. 2. 2020 14:24
auto
Ano přesně tak, v aaa mají vše popsané, a když Vás to zajímá víc, tak můžete nahlédnout do kompletního protokolu, který se dělá při výkupu auta. Tak mi to v tomto bazaru přišlo jako nejrozumnější možnost.
1. 2. 2020 09:05
Ojetá auta
Opravdu jsem investoval hodně času do výběru ojetého auta, kdy jsem projel několik inzerátů, a několik autobazarů, a nakonec jsem koupil auto z autobazaru AAA auto, protože jsme u nich dostal záruku na skryté vady.
20. 11. 2019 10:36
ojeté auto z aaa auto
Nevím jak moc můj názor je relevantní, jsem jenom holka, která autům zase tak moc nerozumí, ale čemu rozumím, tak tomu, že jsem koupila v aaa auto roomstera za 96 tisíc korun, a jezdím s ním už rok a půl bez jediné závady.