Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Automobilka Gumpert zachráněna před bankrotem

Michal Fokt
Diskuze (3)
Gumpert má větší štěstí, než jeho němečtí souputníci Melkus a Artega. Na rozdíl od nich našel investora, jenž mu pomůže z platební neschopnosti.

Zatímco se ve světě stále množí malovýrobci sportovních aut, v Evropě jako by neměli na růžích ustláno. Navrátilec De Tomaso skončil dříve, než se vůbec stihl vrátit, současnou situaci nezvládl ani východoněmecký nezmar Melkus a u Artegy se pod novým vedením firmy Paragon budou vyrábět namísto kupé GT s karoserií od Henrika Fiskera kinematické komponenty a díly pro elektromobily.

Stejné problémy s insolvencí má i Gumpert, výrobce zběsilého polozávoďáku Apollo a jeho ještě divočejších variant. V tomto případě ale jde zřejmě o tak jedinečnou záležitost, že se současnému majiteli firmy a zakladateli Rolandu Gumpertovi, bývalému šéfovi Audi Sport, povedlo sehnat investora.

Ten se, podle neoficiálních zdrojů přímo zevnitř automobilky se 45 zaměstnanci, rozhodl vyřešit finanční krizi automobilky a zajistit tak nejen další existenci modelu Apollo, ale zřejmě i dokončení druhého modelu Tornante, jenž Gumpert poprvé představil vloni na ženevském autosalonu.

Jméno investora je zatím přísně tajné, oficiální oznámení by však mělo přijít co nevidět, stejně jako oznámení plánů pro příští roky.



Michal Fokt
Diskuze (3)
Avatar - Kolouš
22. 10. 2012 21:10
Re: Gumpert
neboj, nebudes ho muset vlastnit. Pokud ovsem budes mit tu smulu a budes o nej zakopavat ve sve garazi, vzpomen prosim na mne, ja bych jim nepohrdnul...
22. 10. 2012 20:10
Re: Gumpert
Tornate se mi nelíbí hlavně zezadu ten trčící difuzor a navíc opravdu pripomíná Veyron.
22. 10. 2012 18:14
Gumpert
Apollo sa mi pacil, no ten Tornante je uplny hnus - skoro ako veyron, na ktory sa podozrivo podoba... Apollo FTW! >:D