Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nová Kia Rio se ukáže už v Paříži. Zatím se předvádí na skicách

David Bureš
Diskuze (35)
Čtvrtá generace ria se ve verzi pro Evropu začne vyrábět ještě letos. Automobil nabídne svěžejší design než dnes.

Letošní ročník pařížského autosalonu se již pomalu blíží – první novinářský den se koná 29. září – a tak již výrobci začínají odhalovat novinky pro tuto výstavu. Důležitý vůz uvidíme na stánku Kie, kde se představí nová generace malého hatchbacku Rio.

Rio je z globálního hlediska nejprodávanější kiou, a tak si na vzniku nové generace dala automobilka záležet. Na tvarech dokonce spolupracovali designéři z různých koutů světa, design je tak výsledkem spolupráce týmů z designérských středisek Kie v Německu, USA a Koreje.

Zveřejněné skici naznačují výrazně sportovnější charakter než dnes. Přísně rovné linie a hladké povrchy vzhled osvěžují. Díky delšímu přednímu převisu a kapotě nebo delšímu rozvoru je pak celková koncepce vyváženější než u dnešní generace. Vzpřímené zadní sloupky však nezapřou jistou podobnost s koncernovým Hyundaiem i20, s nímž nové rio bude nepochybně sdílet svoji techniku.

Podle Kie se navíc máme těšit na skvělé užitné vlastnosti, jež budou na vrcholu své třídy. Automobilka slibuje i nejmodernější funkce konektivity a jisté jízdní vlastnosti.

Rio nové generace se ve specifikaci pro evropské trhy začne vyrábět koncem roku 2016. Zahájení produkce pro další regiony bude oznámeno v pozdějším termínu před uvedením vozu na trh.

Aktuální třetí generace ria (na vybraných trzích pride) se začala prodávat v roce 2011, vedle hatchbacku (pětidveřového i třídveřového) je k dispozici i sedan. S více než 473.000 prodanými exempláři v loňském roce se jedná z globálního hlediska o nejprodávanější kiu. V Evropě je situace jiná, na starém kontinentu tento titul drží sportage se 105.000 prodanými kusy za rok 2015.

David Bureš
Diskuze (35)
Avatar - Ada je zase tady
28. 8. 2016 21:24
Re: Hmmmm
Pokud ukusuje Fiatu, rendlíku a ostatním francouzským křápům, není to žádná chyba.
Avatar - Ada je zase tady
28. 8. 2016 21:19
Snaha byla, ale...
...výsledek je zase tragicky nepovedený. Obludná kola skicy jako obvykle diskvalifikují celý design. Dtto vytažené blatníky, spláclá přední maska, roztažená "huba" a chybějící B sloupek. :no:
Avatar - wakantanka
24. 8. 2016 21:32
Re: tak už to prichádza
Mne to z tej skice pripadá ako i20 ala Kia. U predchádzajúcej gen. i20 a ešte súčasnej Ria to "nebilo" do očí a každý model bol svojský. U tohto mám zatiaľ zmiešané pocity.
24. 8. 2016 19:10
Re: Hmmmm
Neřekl bych. Mlčíš? Nevíš! >:D
24. 8. 2016 13:44
Re: Hmmmm
vysvětli...