Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Rolls-Royce Ghost Elegance: Je libo diamantový lak? Na cenu se neptejte...

Michal Fokt
Diskuze (1)
Pokud byste měli pocit, že je váš Rolls-Royce příliš obyčejný, dopřejte mu lak s diamanty od divize Bespoke.

Rolls-Royce nemá světovou premiéru třikrát do roka a na nové SUV musíme ještě chvíli počkat, ale britská značka má pro své zákazníky dobrou zprávu, velké peníze lze utrácet i bez toho. Na ženevském stánku září sedan Ghost - a to doslova. Individualizační divize Rolls-Royce Bespoke totiž připravila pro výstavu model Ghost Elegance, jenž se pyšní lakem Diamond Stardust, jenž plní to, co slibuje jménem.

V laku jeho karoserie je totiž uvězněno tisíc rozdrcených diamantů, které se postarají o nádherné odlesky. Jeho vývoj zabral dva měsíce intenzivní práce, výsledek ale zjevně stojí za to, lak si i přes abrazivní složku zachovává potřebnou hladkost, o níž se postarala další vrstva, která protáhla lakování o tři dny oproti běžným postupům. O ceně se však nemluví, prostě jej budete poptávat pouze tehdy, pokud si jej můžete dovolit. Auto má navíc na karoserii (a 21" kolech) decentní zdobení proužky Mugello Red and Black.

Interiér vozu už je taková britská klasika, lze mít uvnitř vlastně vše, co si usmyslíte a v libovolných kombinacích, v tomto případě to je černá kůže s šitím Mugello Red vpředu a šedá Selby Grey vzadu, plus dýhování Tudor Oak. A jak vidíte, nechybí třeba ani kostkovaný vzor látky pod sklápěcím stolkem.

Michal Fokt
Diskuze (1)
Avatar - jozephko
8. 3. 2017 16:10
Ja som mal kedysi podobný odtieň laku...
Ja som mal kedysi podobný odtieň laku. To keď som mal prednú kapotu na Felicii obitú od kamienkov... >:D