Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Baja Hungaria: Martin Kolomý vyhrál maďarskou rallye (+video)

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)
Maďarská zastávka světového šampionátu v Cross Country Rally skončila pro tým Tatra Buggyra Racing vítězně. Martin Kolomý s přehledem ovládl kategorii kamionů. V poslední etapě ale vyděsil traťové komisaře, když do cíle přijel po třech kolech.

O drama finální etapy závodu se částečně postaralo počasí. „Jedeme sice stejnou trať jako včera, takže už víme, co čekat, a to i přes to, že se jede v opačném směru. V noci ale pěkně sprchlo, takže se obávám, že budeme muset jet opatrněji,“ popisoval své obavy z posledních 95 měřených kilometrů navigátor René Kilián.

Posádka Martina Kolomého startovala z prvního místa s náskokem přes minutu na druhého Macíka. „Samozřejmě budeme chtít vedení udržet, ale především jsme tu na testování,“ zdůraznil cíl maďarské mise Kolomý.

Jak Kolomý řekl, tak také kluci udělali. Cíl poslední třetí etapy protnuli s náskokem 1:57 minuty a své vedení tím ještě upevnili. Cesta k vítězství ale byla trnitá. Fat Boy sice fungoval perfektně celou rallye a to včetně nových komponentů, ale deset kilometrů před cílem vylétl mimo trať a defekt byl na světě.

„Na výjezdu z lesa mě stáhla kolej a vykoplo nás to na betonový protitankový jehlan. Kilda jen zahlásil, že máme defekt a ať se ukážu. Věděl, že to do cíle musíme dovézt, i kdyby to mělo být na ramenou. Z výsledku mám radost. Dnes se nám jelo opravdu dobře, chvílemi jsme po trati doslova letěli. Auto fungovalo na výbornou, což je snad ještě důležitější než samotné vítězství. Po nepříliš vydařeném Španělsku jsme si spravili chuť,“ zhodnotil Kolomý neděli i celý závodní víkend po návratu do bivaku.

Týmový manažer Jan Kalivoda po závodě jenom chválil: „Kluci opět ukázali svoji bojovnost a sehranost. Když jsem viděl, jak se řítí ze zatáčky po třech, tak ve mně chvíli zatrnulo. Situaci zvládli až s obdivem a dokázali vyhrát. Jsem rád, že jsme nejen rychlí, ale i silní v náročných momentech jako byl tento.“

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)