Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bentley Mulsanne Design Series by Mulliner: Elegance a styl v první řadě

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Bentley si pro zájemce o svou vlajkovou loď připravil novou specialitu, za jejímž vznikem stojí jeho individualizační divize Mulliner. Novinka již svým názvem dává jasně najevo, že při její přípravě byla hlavní pozornost věnována designu.

Bentley má pro letošní autosalon ve Frankfurtu nad Mohanem připravenu jednu zásadní novinku v podobě nové generace modelu Continental GT. Vedle ní ovšem nezapomíná tradiční britská značka ani na své další modely, což dokazuje nejnovější příspěvek do řady Mulsanne v podobě Design Series.

Za vznikem této novinky, mířící na trh v limitované edici, stojí individualizační divize Mulliner, která si pohrála s finální podobou exteriéru i provedením interiéru modelu Mulsanne.

V případě karoserie se Bentley Mulsanne Design Series by Mulliner může pochlubit jedním z trojice přímo pro tuto limitovanou edici navržených odstínů laků karoserie. Na snímcích můžeme obdivovat modrou pojmenovanou King Fisher a vedle budou v nabídce ještě metalická stříbrná a bronzová.

Specifické prvky exteriéru této edice pak vedle laku karoserie představují i černá maska chladiče spolu s černými mřížkami v předním nárazníku, lištami a okřídleným B ve stejné barvě. Standardem je pak i dvoubarevné provedení 21palcových kol.

Interiér má působit sportovním a luxusním dojmem zároveň, čehož je dosaženo použitými materiály, mezi nimiž vynikne tkanina, v níž jsou využita uhlíková vlákna a zároveň i zvolenými barevným provedením prostoru pro cestující, v němž se objevují i prvky v barvě karoserie.

Pod kapotou se u této edice oproti výchozímu provedení modelu Mulsanne nic nemění, což znamená, že i zde pracuje přeplňovaný 6,75litrový vidlicový osmiválec, disponující nejvyšším výkonem 377 kW a točivým momentem 1020 N.m.

Mulliner je tradiční značka, která je s vozy Bentley a Rolls-Royce spojena po desetiletí. Původně samostatná karosárna byla pohlcena automobilkou v roce 1959, v době samonosných karoserií se přeorientovala na úpravy exteriéru a interiéru. Od roku 1991 pak spadá přímo pod Bentley.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)