Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bertone v Paříži 2006

Ladislav Čermák
Diskuze (1)
Italský karosář Bertone představil stejně jako v Ženevě studii malého kupé-kabria s pevnou skládací střechou. Přestože vycházel z Grande Punta, finální podoba konceptu italský hatchback ani vzdáleně nepřipomíná.

Suagná: Dva v jednom

Předpokladem pro prostorný interiér schopný uvést až čtyři osoby byla podvozková platforma Fiatu Grande Punto, jenž jako jeden nových modelů B-segmentu nakročil mimo jeho hranice. Narozdíl od konceptu Fioravanti nezůstal stylisticky kámen na kameni. Po tvarech Grande Punta není ani památky, zaoblená příď je značně skloněná a navazuje na čelní sklo. V bočním pohledu vyniká dynamický prolis nad zadním kolem a agresivně tvarovaný pás bočních oken.

Vpředu i vzadu se vlní originální světlomety, poněkud násilně napojená se zdají vnější zpětná zrcátka. Uvnitř 4173 mm dlouhé studie s rozvorem 2511 mm naleznou pasažéři na zadních sedadlech trochu méně místa, než Bertone původně sliboval, i tak se dozadu poskládají dvě dospělé osoby. Střecha vyvíjená ve spolupráci s německými specialisty se skládá ze dvou částí. Vůz stojí na 18palcových kolech.

Ladislav Čermák
Diskuze (1)