Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bertone v Ženevě 2004

Vitek
Bertone představil v Ženevě koncept Jet 2, který se vydává na neprobádanou cestu vysokovýkonných kombi 2+2.

Jet 2

Za základ mu posloužil špičkový model Aston Martin V12 Vanquish se svým šestilitrovým dvanáctiválcem o výkonu 343 kW (466 k) a točivém momentu 542 Nm. Tento agregát jistě udělí o 210 mm delšímu vozu s poněkud vyšší hmotností dostatečnou dynamiku, aby uspokojil bohaté cestovatele při stěhování na dovolenou. Jet 2 sice stále zachovává koncepci interiéru 2+2 jako základní model, ale na zadních sedadlech je podstatně více místa pro nohy, neboť prodloužení proběhlo celé v oblasti rozvoru náprav. Přes značné protažení rozvoru, se délka zvětšila o pouhých 10 mm a také na výšku povyrostl pouze o 10 mm.

Zajímavostí designu, mimo samotné koncepce kombi, je prosklená střecha a optické řešení zádě. Zadní okno je společně s tvarem zadních svítilen stylizováno do tvaru obráceného T, což je typický tvar masky vozů Aston Martin.

Záměrem celého projektu, který vznikl za výrazné podpory mateřské továrny Aston Martin je umožnit výrobcům luxusních vozů výrobu zakázkových karosérií jako tomu bylo v 50. letech. Bertone maximálně zachovává původní vůz a mění jen nejnutnější prvky, aby byly zachovány veškeré bezpečnostní standardy a příliš se nezvýšila již tak vysoká cena.


Vitek