Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW 2 Active Tourer: Vize chystané prodloužené verze

David Bureš
Diskuze (2)
Druhá verze mnichovského MPV nabídne prodlouženou karoserii se třemi řadami sedadel.

BMW od letošního roku nabízí své první MPV, model 2 Active Tourer. Malajsijský „automobilový manipulátor“ Theophilus Chin naznačuje, jak by mohla vypadat jeho prodloužená varianta.

Chin se proslavil snímky, které naznačují podobu skutečně chystaných, ale i málo pravděpodobných vozů. Zatímco taková třídveřová Škoda Yeti má do výroby daleko, 2 Active Tourer s prodlouženou karoserií je reálnou záležitostí. V Mnichově se na takovém autě už pracuje, a to přestože BMW ještě neví, jak si zákazníci oblíbí výchozí variantu.

Ian Robertson, člen představenstva v automobilce BMW odpovědný za marketing a prodeje, serveru Automotive News Europe již dříve odhalil, že prodloužená varianta 2 Active Tourer dostane tři řady sedadel. Automobil má měřit asi 4,6 metru, zatímco kratší je dlouhá 4,34 metru.

Svým designem budou obě MPV velice blízká. Hlavní změnou prodloužené varianty 2 Active Tourer se podle dřívějších špionážních fotek prototypů auta stane odlišná linie bočních oken.

V současnosti není jasné, jak se delší varianta 2 Active Tourer bude jmenovat. V minulosti se například spekulovalo o použití přídomku Gran Turismo.

Základem obou MPV je nová platforma UKL1 s pohonem předních kol, kterou použije také druhá generace SUV X1. Co se týče nabídky motorů, nebude se prodloužená varianta nijak zásadně lišit od té kratší. Počítejme tak s nasazením 1,5litrových tříválců a dvoulitrových čtyřválců.

David Bureš
Diskuze (2)
Avatar - 3_diamanty
8. 8. 2014 09:15
paradoxne
v predlzenej verzii to auto lepsie vyzera ako ked je to kratke vajce..... zacina to auto uz trosku davat zmysel a aj treti rad sedadiel moze prist vhod, tak som zvedavy na finalnu podobu, zacina to uz konecne vyzerat ako prakticke auto :yes: