Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW řady 7 Edition 40 Jahre je atraktivním dárkem k vlastnímu výročí

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
BMW stylově oslavuje 40 let od uvedení první generace řady 7. Výroční vydání aktuální generace řady 7 s exkluzivním designem exteriéru a interiéru podtrhuje charakter luxusních limuzín.

Psal se rok 1977, když BMW přestavilo první model s označením, které symbolicky začínalo sedmičkou. Zrodila se limuzína, která kromě luxusu a elegance dokázala nabídnout jistou porci sportovních vlastností.

Nyní o 40 let později BMW oslavuje uvedení první generace řady 7 prostřednictvím výročního vydání aktuální v pořadí šesté generace svých velkých sedanů. BMW řady 7 Edition 40 Jahre se prozatím představuje prostřednictvím série fotografií, ale jeho světová výstavní premiéra je naplánována až na letošní autosalon IAA ve Frankfurtu nad Mohanem.

BMW řady 7 Edition 40 Jahre má zvýrazňovat působivý design a sportovní eleganci současného vrcholu v nabídce své značky. Zákazníci pak mají mít u tohoto speciálního vydání možnost volby ze dvou finálních podob jeho vzhledu.

První představovaná varianta nabízí stříbrnou matnou metalickou barvu BMW Individual Frozen Silver, zatímco druhá metalickou barvu BMW Individual Petrol Mica, rozvíjející tradici elegantních odstínů modré barvy, používané na luxusních sedanech BMW.

Barvy karoserie, které jsou aplikovány komplikovaným způsobem, jsou nabízeny ve spojení s M aerodynamickým paketem, leskle černými doplňky BMW Shadow Line a 20palcovými koly z lehké slitiny BMW Individual s paprsky ve tvaru písmene V. Dalším designovým prvkem interiéru jsou výhradně pro výroční model určené pečeti na krytech B sloupků a prazích dveří.

Kombinace pečlivě vybraných materiálů, exkluzivního designu a precizního zpracování, které jsou charakteristické pro prvky výbavy BMW Individual, nabízí působivý vzhled i v interiérech výročních modelů.

Jemná kůže BMW Individual Merino v barevné kombinaci bílá Smoke White/hnědá Cohiba nebo bílá Smoke White/černá s ručně tkaným lemováním v bílé barvě Smoke White ladí s Alcantarou čalouněným stropem BMW Individual v barvě bílá Smoke White.

Kromě toho jsou modely výroční edice BMW řady 7 Edition 40 Jahre vybaveny komfortními sedadly vpředu a vzadu. Obložení interiéru jsou podle zvoleného čalounění nabízena buď v leskle černé barvě, nebo leštěném provedení eukalyptového dřeva s rovnými vlákny v hnědé barvě Smoke Brown. Obložení je na straně řidiče v úrovni přístrojového štítu ozdobeno další výroční pečetí.

Sympatickým stylovým doplňkem jsou dva polštářky z bílé kůže Smoke White od BMW Individual Manufaktur, jež jsou, stejně jako hlavové opěrky, ozdobeny výroční pečetí.

Výroční edice bude v nabídce od října 2017 se standardním nebo prodlouženým rozvorem, a to se všemi šesti-, osmi- a dvanáctiválcovými motory, které jsou pro BMW řady 7 k dispozici, a také s volitelným pohonem všech kol BMW xDrive a ve verzi BMW iPerformance s plug-in hybridním pohonem.

BMW řady 7 Edition 40 Jahre vznikne v omezeném počtu 200 kusů. Ty mají být v závodě BMW Dingolfing, který je rodištěm vozů řady 7 již od roku 1977, přizpůsobeny individuálním požadavkům zákazníků.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)