Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW X2 nabídne dvě karosářské verze

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Úspěšný recept použitý u BMW X6 míří napříč řadami mnichovských SUV a zastaví se u modelu X2. V jeho případě se navíc máme těšit na dvě provedení karoserie.

BMW provedlo před lety při uvedení modelu X6 velmi úspěšný tah, který se konkurenční značky snaží dohonit až po nástupu jeho druhé generace a příchodu menšího příbuzného v podobě modelu X4.

V Mnichově ovšem neusínají na vavřínech a hodlají svým konkurentům zatápět i v příštích letech. Právě proto má s druhou generací modelu X1 dorazit i stylovější X2, které bude navazovat na větší příbuzné splývavou linií střechy a přiveze do sériové produkce i prvky nejnovějšího designového jazyka značky.

Podle informací, které zveřejnil britský Auto Express se máme podobně jako hatchbacků řady 1 dočkat v případě modelu X2 dvojice karosářských verzí. Ty mají nabídnout jeden nebo dva páry dveří.

Základem BMW X2 i sesterského X1 druhé generace má být platforma UKL, na níž stojí modely značky Mini a také BMW 2 Active Tourer, což znamená, že standardem bude pohon předních kol a jen u vybraných verzí bude k dispozici pohon obou náprav.

Paleta nabízených pohonných jednotek má být podobná jako u již zmiňovaného BMW 2 Active Tourer. Zájemci o připravované X2 tak mají mít možnost výběru z několika motorů o objemu 1,5 l a 2,0 l.

Očekává se uvedení ostré verze X2 M s přeplňovaným dvoulitrovým čtyřválcem naladěným na výkon okolo 221 kW (300 k) a pohonem všech kol. Toto provedení se má stát odpovědí na Mercedes-Benz GLA 45 AMG nebo Audi RS Q3. Na druhé straně nabídky má figurovat hybrid s 1,5-litrový tříválcem, pohánějícím přední kola a elektromotorem u zadní nápravy.

Uvedení na trh se v případě BMW X2 očekává na začátku roku 2017, zatímco druhá generace X1 má dorazit o rok dříve.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)