Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW X7 přijede za tři roky. S dvanáctiválcem.

Michal Fokt
Diskuze (41)
BMW prý už vyvíjí velké luxusní SUV dva roky, společně s Rolls-Roycem. Na technice příští sedmičky postavené SUV dostane mimo jiné i motor V12.

Španělská média se dostala k neoficiálním informacím o novém luxusním crossoveru koncernu BMW. Německá automobilka prý o esúvéčkovém topmodelu, jenž ponese patrně označení X7, rozhodla už před dvěma roky a od té doby se rozeběhl jeho vývoj. V Mnichově se v jeho případě rozhodli zabít jednou ranou dvě mouchy, projekt BMW G07 bude nakonec vyráběn nejen jako BMW X7, ale dostane též derivát se soškou Spirit of Ecstasy na masce chladiče. Superluxusní crossover Rolls-Royce tak bude s X7 sdílet "mnoho" komponentů.

Obě auta dostanou novou platformu HPLC, která bude poprvé použita za pár měsíců u nového BMW 7, zatímco zavěšení vozů bude vycházet z toho u BMW X5. Standardem bude opět pohon zadních kol, alternativou pak čtyřkolka xDrive, v případě Rollsu lze očekávat standardně 4x4. Bavorák bude pohánět řadový šestiválec a vidlicový osmiválec, počítá se však i s plug-in hybridní verzí s technikou X5 xDrive40e a tedy s dvoulitrovým přeplňovaným čtyřválcem.

Vrcholem nabídky pak bude motor V12, s největší pravděpodobností evoluce aktuálního šestilitru, jenž by si měl oproti současným 400 kW a 750 N.m trošku polepšit. X7 se bude s ohledem na orientaci na severoamerický trh vyrábět od konce roku 2017 nebo počátku roku 2018 v továrně ve Spartanburgu, do níž se za tím účelem investuje miliarda dolarů. Sedmimístné SUV má být nejluxusnějším vozem značky všech dob, hierarchicky umístěném ještě nad sedmičkou a očekává se, že v USA bude stát závratných 130 tisíc dolarů, přičemž se plánuje roční produkce 45 tisíc vozů. Jeho možnou podobu nakreslil Theophilus Chin, je ovšem otázkou, do jaké míry bude odpovídat realitě. K derivátu pro potřeby superluxusní značky Rolls-Royce zatím bohužel žádné informace k dispozici nejsou.

Michal Fokt
Diskuze (41)
24. 3. 2015 21:17
X6 - GLE
bylo to premena X6 na GLE, ted GL na X7 >:D
Avatar - Hammunasakra
22. 3. 2015 21:11
Re: Čína
Byla to reakce kde sem ti vodpověděl že: V dobách SSSR nebylo nic v pořádku už vod výstřelu z Aurory. To tvoje překrucování a vytrhávání mě přestává bavit!

A nekecej že seš na mě nasranej kvůli nějaký Auroře! Jako magor se chováš vod chvíle kdy sem ti řek že máš identický názory s Paroubkovym poradcem a zakladatelem Spolku přátel SSSR [odkaz] a dokonce i stejný chování. Vod tý doby hysterčíš vlevo vpravo. Že bych to náhodou trefil a seš to fakt ty? To jediný by snad vysvětlovalo tvou šílenou reakci >:-[]
Avatar - Hammunasakra
22. 3. 2015 21:10
Re: Čína
Ale rozhoduju. A řikám že děs běs hrůza seš poslední 3 dny ty >:D
22. 3. 2015 18:59
Ale jo.
Je fajn, že BMW připravuje další auto, kde uplatní ušlechtilý V12. Jako fanoušek aut bych si sice víc přál aby ten motor předl ve stejně ušlechtilém velkém GT s dlouhou přední kapotou, ale velké SUV prostě dnes táhne víc.
Avatar - _Karel_
22. 3. 2015 17:10
Re: Čína
;-) :yes: