Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bugatti 16C Galibier, 16.4 Veyron a historie značky (3x video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Automobilka Bugatti detailně představuje svůj koncept čtyřdveřového modelu 16C Galibier, sériový model 16.4 Veyron i historii slavné značky.

První z trojice krátkých filmů sice není úplně nejnovějším kinematografickým počinem automobilky, ale na serveru youtube si užívá do jisté míry obnovenou premiéru a nabízí detailní pohled na původní provedení Bugatti 16C Galibier z roku 2009.

Automobilka Bugatti koncept 16C Galibier prezentovala vybrané společnosti nejprve v předvečer frankfurtského autosalonu ve svém sídle v Molsheimu před třemi lety a následně jej vystavovala i na několika dalších akcích.

Koncept posloužil k ověření reakcí zákazníků a právě z jeho designu i techniky by měl do jisté míry vycházet zcela nový čtyřdveřový model. Stejně jako u 16C Galibier má i u sériového vozu pod kapotou pracovat osmilitrový W16 přeplňovaný dvojicí kompresorů s výkonem v rozmezí 800 až 1000 koní. Zachován byl měl být i pohon všech kol.

Následující dvě videa se věnují modelu 16.4 Veyron a historii značky Bugatti. První z nich je v podstatě jen na něco málo přes čtyři minuty zkrácenou verzí toho druhého, které má téměř dvanáct minut.

V delším z těchto dvou filmů jsou kromě modelu 16.4 Veyron k vidění i klasické Bugatti Type 32, Type 35, Type 41 Royale, Type 57 a řada dalších. Část filmu se věnuje i zakladateli automobilky Ettore Bugattimu a jeho rodině a na několika záběrech se v čase 3 minuty a 41 sekund objevují i Čeněk a Eliška Junkovi.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)