Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bugatti: Pásek do kalhot za 1,7 milionu korun

Michal Fokt
Diskuze (24)
Abyste si mohli dovolit tenhle pásek ke kalhotám s logem EB, opravdu nesmíte mít hluboko do (jejich) kapsy. Má sponu ze zlata a stojí doslova majlant.

Jak drahé vlastníte auto? Řekněme, že slušný kompakt seženete za půl milionu korun. A jak drahé si kupujete pásky do kalhot? Pokud bychom totiž použili stejný poměr ceny mezi hodnotou auta a pásku, jaký je mezi Bugatti Veyron za cenu blížící se třiceti milionům korun a páskem Bugatti, pak by pro vás mělo být naprosto samozřejmé, koupit si tento tradiční prostředek proti padání kalhot za skoro 30 tisíc korun!

Ano, přesně tak, pásek do kalhot Bugatti, jenž s laskavým souhlasem automobilky z Molsheimu vyrobil Švýcar Roland Iten, vyjde v přepočtu na 1,7 milionu korun nebo 84 tisíc dolarů, chcete-li. Je vyroben z krokodýlí kůže a má sponu ve stylu hodinových strojků, vyrobenou z rovné stovky dílů ze zlata, titanu, safírů a oceli.

bugatti bugatti

Těchto módních doplňků vznikne pouhých 44 kusů, přičemž 11 z nich bude vyvedeno z bílého zlata, další série z růžového a o vzhledu třetí edice zatím nebylo rozhodnuto. Jestli mohu radit, bílé zlato nebrat, povrchová úprava z rhodia se poměrně rychle ošoupe a dávat ji co dva roky obnovovat je opruz nehodný miliardáře, růžové tedy bude lepší variantou. Bude to však chtít barevně tomu přizpůsobit hodinky, ale to vy už si určitě poradíte.

Michal Fokt
Diskuze (24)
30. 12. 2021 01:29
Aha
Nemůžu říct, že by vypadal špatně, to určitě ne, ale kdo může za takový opasek dát tak šílenou sumu? Já osobně bych si asi nikdy nic takového nekoupil i kdybych na to měl. Vždyť třeba v CCC se dají sehnat pánské opasky, které vypadají luxusně v podstatě za pár korun, viz https://ccc.eu/cz/prislusenstvi/panske/opasky A kvalitní jsou také. Sám odtud jeden mám už čtvrtým rokem a na to, že ho nosím denně pořád vypadá skvěle.
2. 1. 2014 16:16
Re: to je na blázinec
Pokud vím, Roland Iten je jediný výrobce podobných přezek na světě. Nevím, za kolik prodávají "normální" R22. Jak jsem napsal, veškerá produkce je ve formě omezených sérií a R22 jsem jinak neviděl. Před pár lety se prodával asi za 1,2 milionu. Ano, nabízí i levnější. Bavíme se o asi půl až jednom milionu. Nějakou roli hraje pohyb cen drahých kovů.

Kolik přesně z ceny dělá logo EB, těžko říct. V každém případě je to luxusní zboží. Jak jsem napsal, exkluzivita tu není pointou, ta je samozřejmostí. Jestli najdeš jiného výrobce něčeho podobného, tak mi dej vědět. Znám tuhle značku z hodinářského světa. Dělal mimo jiné přezky pro Vacheron Constantin, nebo Jaeger-LeCoultre. A tenhle druh umění já mohu.
Avatar - Egi
2. 1. 2014 02:31
Re: OK
8-s
2. 1. 2014 00:50
Re: to je na blázinec
Tu ide v prvom rade o exkluzivitu - som presvedčený, že podobný výrobok rovnakých, prípadne lepších technických kvalít sa dá kúpiť za zlomok ceny opasku Bugatti.
1. 1. 2014 23:34
Re: to je na blázinec
Jak jsem napsal, když někomu jde o exkluzivitu. Pointa právě byla, že se podobné zboží nekupuje jen kvůli exkluzivitě.