Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Samohýl Motor Zlín začne vyrábět repliky vozů Bugatti

redakce AUTO.CZ
Diskuze (5)
Skupina Samohýl Motor Zlín bude ve své restaurátorské dílně vyrábět věrné repliky vozů Bugatti 35.

Podnik chce první motor vyzkoušet v listopadu a první kus má být hotový do konce února. S odvoláním na Ladislava Samohýla, majoritního vlastníka firmy, o tom informoval týdeník Ekonom.

Samohýlové vlastní velkou sbírku historických automobilů včetně vozů značky Bugatti. Při jejich restaurování museli například zhotovit zařízení na odlévání bloku motoru a vyrobit formy potřebné k výrobě řady dílů. Podle Ladislava Samohýla by bylo škoda využít všechny nezbytné nástroje, přípravky a formy jen jednou. Použije je proto k výrobě 20 replik patrně nejslavnějšího závodního automobilu všech dob. Každý díl bude označen speciálním symbolem, z něhož je zřejmé, že nejde o původní automobil z 20. let.

Většinou půjde o stavebnice, z nichž si majitel auto sám složí. Nejznámější osobností spojenou s automobilem Bugatti 35 v ČR byla závodnice Eliška Junková.

"Aniž bychom se zatím přípravou replik někde nahlas chlubili, už se objevili první zájemci," řekl Samohýl. Potenciální kupci nejsou podle něj "čistokrevní sběratelé" veteránů, chtějí však vlastnit neobyčejně krásný automobil, který třeba odkážou vnukovi. Jeden ze zájemců o repliku je z Číny.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (5)
Avatar - robertPLUS
28. 10. 2010 22:00
prave tedka sedim v shangahi...
..muzete si to overit podle IP adresy... a musim rict jedno: cinani maji radi vsechno co je "evropskyho s rodokmenem" a tleskaj a platej.... jinymi slovy: samozreme ze pan samohyl udela uspesny business ale to nam bugatti nenavrati, ty byli a budou! jenou v omezenym poctu.. tecka
28. 10. 2010 18:27
Re: ZPRÁVA ROKU
:-) :yes:
28. 10. 2010 11:55
Re: ZPRÁVA ROKU
GTI, možná mi nebudeš věřit, ale tu modrou od Bburaga v 1:18 (tuším typ 59) dosud nemám :-) Ale ještě pořád ji dělají... Samozřejmě mám dvě Royaly... Mimochodem, pan Samohýl nebude jediný, přesné repliky vyrábí v Argentině Pur Sang: [odkaz] Nevím, jestli bych je od originálu rozeznal... Nejsem Hugh Conway :-)
27. 10. 2010 19:39
ZPRÁVA ROKU
Tak nemít bugattku ve své sbírce snad u fanouška aut ani není možné. Nejde ani tak o to, jestli ji máš v měřítku 1:18 nebo 1:24, bugattku, nějakou bugattku mít prostě musíš.

Od zítřka můžeš jednu mít dokonce jedna ku jedné. Bude velká jako svět, tak nečekej, vždyť jen pohled na ní bude zážitkem, který v sobě člověk nese po celý zbytek života...

BRAVO :yes:
Avatar - Sonny Crockett
27. 10. 2010 19:19
Tak to držím palce
Zní to moc pěkně, určitě to udělá pár vyvoleným velkou radost. Ale na kupce z číny bych dal bacha, aby se za pár měsíců neobjevily Bugatky made in china ;-)