Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Chcete SUV od Ferrari? Zastřelte Marchionneho

Michal Fokt
Diskuze (14)
Zdá se, že řešení problémů pomocí palných zbraní není jen doména prezidenta poloviny České republiky. Nejinak to vidí i šéf FCA ohledně nových modelů od Ferrari.

Crossovery a SUV teď hýbou světem a to i u značek, u nichž byste to dříve nečekali, včetně těch sportovních. Už brzy si to mezi sebou na silnicích budou rozdávat SUV od Porsche, Lamborghini, Jaguaru, Bentley, Lotusu a dalších. A co Ferrari, přidá se také, když už prodávají i hatchbacky?

Prý ne. Šéf Sergio Marchionne, jenž co chvíli zaperlí nějakou hláškou, už dotahuje Miloše Zemana, když v nejnovějším rozhovoru pro Bloomberg řekl na otázku ohledně možné existence crossoveru značky Ferrari: "Užíváme si spousty objednávek a nepotřebujeme ke zvýšení poptávky SUV. Jestli chcete crossover od Ferrari, nejdříve mě musíte zastřelit". Svou oblíbenou zbraň ale nespecifikoval.

Zní to odhodlaně, co říkáte? Jenže co platí dnes, může být za půl roku úplně jinak. Šéf Rolls-Royce byl svého času podobně neoblomný, jakkoli vlastní fyzickou likvidaci nevyžadoval.

Ferrari bylo vyčleněno z koncernu FCA a zdá se, že jeho snahou je výrobu navyšovat jen mírně, aby vozy se vzpínajícím se koníkem ve znaku na silnicích nezevšedněly. Letos se očekává prodej zhruba 7900 vozů, vloni to bylo 7664 kusů, což představovalo oproti roku 2014 nárůst o 6 %. Kolem roku 2020 by se ročně mohlo prodávat kolem 9000 aut, což by asi mělo představovat pro značku strop.

Michal Fokt
Diskuze (14)
Avatar - cechblog
5. 2. 2016 12:07
Re: Já vím že o můj názor nikdo nestojí,
to je jen nějaká počin grafika, to bych moc neřešil
Avatar - cechblog
5. 2. 2016 12:05
Re: Marchionne by si
co kdyby neudělali obludu na kuřích nožkách, ale krásné SUV, vnímání legend se mění s generacemi, Porsche má nejlepší image v historii, nemusí se nám to líbit, ale měli bychom mít natolik inteligence, abychom to chápali
5. 2. 2016 07:54
Re: Marchionne by si
Zločinci nepochybně jezdili na krásných koních taky. Bohatí zlí lidé existují také od nepaměti. Netvrdím, že vlastnictví ferrari je známkou toho, že člověk je někdo více. Jen tím, že se odlišuje od davu. V tomto případě majetkem - jak jsem psal výše. Všechny společenské skupiny dneška mají předobraz v těch minulých. A ti co jezdívali na nejlepších koních dnes jezdívají ferrari. V lidské společnosti se nic nezměnilo.

A proto ferrari přetrvá minimálně do doby,dokud budou lidé jezdit auty.
5. 2. 2016 07:44
Re: Já vím že o můj názor nikdo nestojí,
já SUV zásadně nemusím.Ale tato zrůda od Ferrari je vášně už moc.Než SUV mi připomíná monstertruck ze skořepinou sportovního auta.Něco jako autíčko Matchbox.To samé BMW X6 a Porsche Cayenne.Vypadají jak čtrnáct dní stará mrtvola.
Avatar - Dinar
5. 2. 2016 07:28
Re: Já vím že o můj názor nikdo nestojí,
>:D >:D To je zas nářez, po ránu.