Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Chevrolet Aveo Sedan: světový Chevy ve Frankfurtu

Ondřej Láník
Diskuze (72)
Světová univerzální značka Chevrolet představí ve Frankfurtu evropskému publiku nový sedan Aveo, který by se měl prodávat ve 120 zemích světa.

Novinka je vzdáleně příbuzná se současnou generací Kalose, který se na některých trzích prodává pod názvem Aveo již nyní. Ze současného modelu byly převzaty hlavní díly podvozkové platformy, čelní sklo a přední boční okna- zákazník by tedy něměl mít šanci splést si nové Aveo s předchůdcem. Za to se zasloužil především nový kabát, který rodinnému Chevroletu dodává robustní vzhled. S vnějšími rozměry 4310 x 1710 x 1495 mm a rozvorem 2480 mm bude tento Chevy patřit ke konkurentům Dacie Logan, Renaultu Thalia nebo Škody Fabia sedan. Tisková zpráva výrobce slibuje prostorný interiér, v zádi je čtyřsetlitrový zavazadelník.

Nabídka bude obsahovat zpočátku zážehové motory 1,2 a 1,4 l. Základní motorizace vyžaduje průměrně 6,8 l benzínu na 100 km, silnější si řekne o 7 l/100 km vždy s manuální pětistupňovou převodovkou, verze se čtyřstupňovou automatickou převodovkou má spotřebu o 0,6 l/100 km vyšší.

Další informace přineseme přímo z Frankfurtu.

Ondřej Láník
Diskuze (72)